Politik

S langer ud efter De Radikale: Zenia Stampe er ved at blive venstrefløjens svar på Pia Kjærsgaard

Zenia Stampe (R) kaldte i et interview med Berlingske Socialdemokraterne for "hamrende usolidariske". Nu svarer Socialdemokraterne igen. Nils Meilvang / Scanpix

Dan Jørgensen (S) langer ud efter De Radikale og mener, at Zenia Stampes holdning til flygtninge kan undergrave og smadre den danske velfærdsstat.

- Zenia Stampe er ved at blive venstrefløjens svar på Pia Kjærsgaard.

Det skriver Socialdemokraternes udlændingeordfører, Dan Jørgensen, nu på Facebook og svarer dermed skarpt igen på den kritik, som Zenia Stampe (R) leverer af den tidligere regeringspartner i lørdagens Berlingske.

Den radikale værdiordfører kalder i avisen Socialdemokraterne for "hamrende usolidariske", fordi partiet ønsker at begrænse antallet af flygtninge, der ender i Danmark. Og det får Dan Jørgensen til at sammenligne hende med Dansk Folkepartis pendant.

Undergraver og smadrer velfærdsstaten

- De er begge rabiate og verdensfjerne i deres retorik, skriver han på Facebook.

Zenia Stampe er ved at blive venstrefløjens svar på Pia Kjærsgaard. De er lige rabiate og verdensfjerne i deres...

Posted by Dan Jørgensen on Saturday, April 23, 2016

Dan Jørgensen mener, at Zenia Stampes opråb om at tage mod flere flygtninge er en direkte trussel mod velfærdsstaten, som vi kender den i dag - selv om vi er et af de rigeste lande i verden.

- Selvfølgelig har vi som et rigt land et ansvar. Men hvis vi åbner grænserne for alle, undergraver og smadrer vi velfærdsstaten, og så er det netop de svageste,der kommer til at betale den højeste pris, og det er blandt andet flygtningene, siger Dan Jørgensen til TV 2.

- Er det et langt ude scenarie? Nej, overhovedet ikke. Sverige, som de Radikale ser som et foregangsland, har problemer med at optage de mange nye flygtninge og er ved at sende 80.000 retur, siger han.

Radikale hører hjemme på en anden planet

Dermed er de to kolleger i rød blok langt fra enige om, hvordan Danmark skal forholde sig politisk til immigration - og integration.

- Det, jeg klandrer hende for, er hendes analyse. Den hører hjemme på en anden planet. Hun er den eneste, der ikke anerkender, at der er en udfordring. Resten af Danmark - og selv SF- har anerkendt det, siger Dan Jørgensen (S).

Men hvad de store knaster på afgørende politiske punkter har af betydning for et eventuelt regeringssamarbejde, ønsker Dan Jørgensen ikke at svare på lørdag aften.

- Det, er der en statsminister, der skal bestemme, gentager Dan Jørgensen.