Politik

DF jubler over regeringens forslag - men forlanger stadig soldater ved grænsen

Hjemmeværnet skal hjælpe med grænsekontrollen, mener regeringen. Dansk Folkeparti er positive men fastholder, at soldater er vejen frem.

Grænsekontrollen belaster politiet så meget, at regeringen nu har besluttet at sende hjemmeværnet af sted for at assistere med opgaverne ved grænsen.

Det er Berlingske, der erfarer, at regeringen efter weekenden vil informere de øvrige partier i forligskredsen om sin beslutning, men regeringskilder har også bekræftet det over for TV 2.

Baggrunden er, at der bruges for mange ressourcer hos politiet ved grænserne, mens mange andre opgaver for lov at vente. Derfor vil regeringen med en ny plan sende hjemmeværnsfolk til grænserne for at assistere med grænsekontrollen.

Lad os nu, hvad regeringen mener

Planen bliver godt modtaget af Dansk Folkeparti, der netop har ønsket at sende militæret ned til grænsen for at aflaste politiet.

- Politiet er presset af grænsekontrollen, og derfor får borgerne ikke den hjælp, de har behov for. Så vi synes, det er positivt med de her tanker, siger DF's gruppeformand Peter Skaarup.

- Nu skal vi bare se, hvor meget politi, vi kan frigøre af den her vej. De er jo frivillige, tilføjer han.

Soldater skal stadig til grænsen

400 soldater fra Forsvaret er ellers ved at blive uddannet i at aflaste politiet med netop bevogtningsopgaver, mens der er grænsekontrol. Så har man droppet at forlange dem sendt i trøjen i Dansk Folkeparti?

- Nej, det har vi i hvert fald ikke. Lad os nu se, hvad regeringen mener, at Hjemmeværnet kan, og hvor mange opgaver, der bliver løst af den vej. Men vi synes bestemt, at forsvaret skal medvirke, siger Peter Skaarup.

Hverken Peter Skaarup eller hans kolleger i DF kendte til regeringens tanker før sent lørdag aften, og forventer først at se det konkrete udspil i den kommende uge og tage stilling til det da.

Ifølge TV 2's oplysninger skal Hjemmeværnet operere under politiets kommando. Beslutningen skal drøftes i kredsen af forligspartier tirsdag.