Politik

Politisk flertal: Moskeer skal lægge regnskaber åbent frem

Et politisk flertal vil kræve åbenhed om trossamfundenes økonomi, så man undgår støtte fra donorer med ekstreme religiøse holdninger.  

Forud for onsdagens høring på Christiansborg om radikalisering, tegner der sig et bredt politisk flertal for åbenhed om økonomien i trossamfund. Herunder i moskeerne, som skal lægge regnskaberne frem, så der er overblik over, hvem der støtter dem.  

Socialdemokraternes udlændinge- og integrationsordfører Dan Jørgensen siger, at det er vigtigt med gennemsigtighed, og at partiet gerne støtter op om åbenhed om trossamfundenes økonomi, hvis det kan være med til at dæmme op for radikalisering.

Også Enhedslisten og Venstre erklærer sig enige i grundideen om åbne regnskaber. Det samme gør De Konservative, som mener, at man kan se folkekirken som et forbillede.

- Folkekirken har åbenhed og gennemsigtighed omkring deres økonomi. Det samme vil vi gerne have omkring de cirka 150 moskeer, der er i Danmark. Vi kender ikke noget til deres økonomi. Vi ved eksempelvis ikke, hvem der støtter Grimhøjmoskeen, siger kirke- og integrationsordfører Naser Khader (K) og fortsætter.

- Vi vil ikke tage skridtet fuldt ud og forbyde at modtage penge udefra. Vi ønsker bare at få et overblik over, hvem der financierer moskeerne. For de, der støtter, kræver ofte også en bestemt form for ideologi, lyder det med henvisning til, at det skal være muligt at stoppe støtte fra donorer med ekstreme religiøse holdninger.  

Se klippet med Naser Khader over artiklen.  

DF: Forbyd støtte fra andre statsmagter 

Dansk Folkeparti ser til gengæld ingen grund til ikke at gøre det helt ulovligt at modtage penge til religiøse og kulturelle bygninger fra fremmede statsmagter.

Det skal heller ikke være muligt at få støtte fra personer og organisationer, som modarbejder demokratiet eller har tilknytning til terrorbevægelser, lyder meldingen.

Hør DF’s udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen uddybe i klippet herunder.