Politik

SF misser mål om medlemsfremgang op til landsmøde

Sidste år satte partiet sig et mål om 10.000 medlemmer. Men SF må i stedet notere en tilbagegang.

Når SF'erne samles til landsmøde i den kommende weekend, må de sande, at partiet ikke når sit mål om en fremgang til 10.000 medlemmer. Det mål blev ellers sat op på landsmødet sidste år.

Men udviklingen er ikke gået, som SF håbede. I stedet for en fremgang må partiet notere en tilbagegang på netto 326 medlemmer, fremgår det af landsledelsens beretning til årsmødet.

Da medlemsskaren blev opgjort 1. marts, havde SF 8131 medlemmer, og der er i årets løb udmeldt 1162, mens kun 836 har meldt sig ind.

Partiformand Pia Olsen Dyhr mener, at forklaringen skal findes i en generel tendens til faldende medlemstal i de politiske partier. Hun er ikke desto mindre optimist.

En prop i hullet

Hun oplyser, at partiet isoleret set i 2016 så at sige har sat prop i hullet.

- Vi har fået flere medlemmer ind de seneste måneder, end vi har mistet. Så der er ved at ske noget. Men det tager tid at vænne en organisation til det, der hedder medlemshvervning, og det er vi først ved at komme i gear med, siger Pia Olsen Dyhr.

SF har oprettet en såkaldt Feministisk Handletank, der blev skudt i gang på kvindekampdagen 8. marts, og hvor folk ifølge Pia Olsen Dyhr stod i kø ud på gaden for at komme ind.

Den slags vil partiet have mere af. Blandt andet er der planer om en "grøn handletank", og "handletankene" skal være med til at gøre politik nærværende og interessant, fortæller partiformanden.

- Folk vil rigtig gerne være med til at lave politik, så jo bedre vi bliver til at sætte debatter op, jo mere tror jeg, det er interessant at være aktiv.

SF holder landsmøde i Vingsted nær Vejle fredag til søndag og regner med knap 400 deltagere.