Overblik: Sådan kommer togfonden til at påvirke dig

16x9
Klik på kortet for at se, hvordan dit områdes togtrafik påvirkes af planerne. Foto: Scanpix/TV 2 / Scanpix/TV 2

Dansk Folkeparti har trukket støtten til dele af den store togfond, fordi der mangler penge i kassen. Her kan du se, hvad planen indeholder.

Under den tidligere regering blev der afsat 28,5 milliarder kroner til at forbedre de danske jernbaner.

Aftalen blev indgået mellem rød blok og Dansk Folkeparti, men sidstenævnte valgte i går tirsdag at trække støtten til en helt central del af forslaget.

Det drejer sig om en ny jernbanebro over Vejle Fjord, så togene ikke længere ville behøve køre omkring Vejle, men i stedet køre udenom ligesom biltrafikken.

Uden broen vil det ikke være muligt at fuldføre ambitionen om at køre strækningen Odense-Aarhus på bare en time. DF's beslutninger kaster samtidig flere af de andre initiativer ud i usikkerhed. De regionale opgraderinger på tognettene skulle dog ikke være i fare for at blive droppet.

Her kan du få et overblik over alle de konkrete initiativer i togfonden.

OVERBLIK: Det betyder Togfonden for dig
Tidsbeparelser på ruter (0)
Tiltag (0)

Note: Foruden punkterne i kortet består togfonden af en plan for elektrificering af størstedelen af tognettet til 8,7 milliarder kroner samt nogle mindre forbedringer for godstrafikken og en forundersøgelse til en ny bane. Se eventuelt Transportministeriets hjemmeside.