Politik

Løkke nægter at drøfte landbrugspakke i folketingssalen

Statsministeren nægter at svare på spørgsmål om landbrugspakken i folketingssalen "af principielle grunde".

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mener ikke, at hans indblanding i den omdiskuterede landbrugspakke vedrører Folketinget. Derfor møder han ikke op og svarer på spørgsmål om den omdiskuterede pakke i folketingssalen onsdag.

Her var statsministeren indkaldt til spørgetid, men i et brev til Folketingets formand, som Ritzau er i besiddelse af, meddeler Løkke, at han "af principielle grunde ikke finder anledning til at besvare spørgsmål vedrørende regeringsinterne forhold".

Løkke angav samme årsag, da han mandag i et brev til Miljø- og Fødevareudvalget meddelte, at han ikke har tænkt sig at møde op til et samråd om landbrugspakken.

Afbud øger mistanke til statsministeren 

Det er Socialdemokraternes landbrugsordfører, Simon Kollerup, der har stillet spørgsmål til statsministeren, efter at Berlingske har skrevet, at Løkke selv deltog i møder med de embedsmænd fra Miljø- og Fødevareministeriet, der sad med landbrugspakken.

Simon Kollerup ærgrer sig over Løkkes afbud:

- Det øger mistanken om, at Lars Løkke har noget at skjule om landbrugspakken. Det kommer til at ligne en regeringstop, der forsøger at lægge låg på en gryde i fuld kog, siger Simon Kollerup.

Flere ministre melder afbud

Socialdemokraterne og Enhedslisten har også stillet spørgsmål til fire andre ministre, som også skulle have haft fingrene nede i landbrugspakken. Men de har ligesom Løkke meldt afbud med henvisning til "regeringsinterne forhold".

Det gælder transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V), erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) samt miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Det er under al kritik, mener Enhedslistens landbrugsordfører, Maria Reumert Gjerding, der pointerer, at sagen drejer sig om vildledning af Folketinget og "et dybt manipuleret miljøregnskab"

- Derfor er det helt rimeligt, at vi beder ministrene stille op og svare på, hvad de vidste, og hvor involverede de har været i den del, der handler om vildledning, siger Maria Reumert Gjerding.

Miljø- og fødevareministeren er også indkaldt til samråd i sagen, og her vil Socialdemokraterne og Enhedslisten forsøge at få svar på, hvordan statsministeren har været involveret i sagen.