Trods massiv kritik: Alternativets top tavs om kandidat

Efter at Grimhøj-talsmand blev kandidat for Alternativet har kritikken været skarp fra andre partier, men folketingsgruppen er tavs.

Alternativet i Østjylland valgte søndag aften at opstille Mohammad Sabah Ahmad. Han har været talsmand for den kontroversielle Grimhøjmoske i Aarhus og deltaget i debatter om integration og indvandring.

Kritikken har efterfølgende været skarp fra blandt andre Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen.

- Det er stærkt problematisk, at en tidligere talsmand for Grimhøjmoskéen nu stiller op for Alternativet. Det viser, at partiet er blevet for rummeligt, når man kan rumme en tidligere talsmand for Grimhøjmoskéen, siger Martin Henriksen.

Ikke et ord fra Alternativet

Men den kritik ønsker Alternativets folketingsgruppe ikke at svare på.

- Jeg har ikke rigtig nogen kommentarer til det. Det er alt sammen ovre i lokalkredsen, det foregår - i Østjyllands storkreds. Det er deres beslutning, siger politisk ordfører Rasmus Nordqvist til TV 2.

Heller ikke partiets formand, Uffe Elbæk har ønsket at kommentere på opstillingen eller den efterfølgende kritik.

Det har trods adskillige forsøg heller ikke været muligt at få en kommentar fra storkredsen.

Står i kø med kritik

Martin Henriksen er ikke alene med sin kritik. Fra Socialdemokraterne har integrationsordfører Dan Jørgensen kritiseret kandidaten, og integrationsminister Inger Støjberg (V) tager afstand fra Mohammad Sabah Ahmad, som hun "aldrig kommer til at stemme på".

- Det er jo tankevækkende, at i en tid hvor alle vi andre bekæmper alt det skidt, der er i og omkring Grimhøj-moskeen, så slår Alternativet armene ud i deres naivitet og inviterer ekstreme holdninger indenfor, siger Inger Støjberg.

Du kan se interviewet med Inger Støjberg over artiklen.

Glæde over Manu

Da man i København stillede Manu Sareen op 20. marts havde partiformanden ingen problemer med at udtale sig om kandidaturet.

- Jeg er spændt på at se, hvad han vil kaste sig over og bidrage med til det fælles projekt. Han kommer med mange års erfaringer og er jo blandt andet engageret på det socialpolitiske område, og mit indtryk er, at han glæder sig til at gøre en forskel, sagde Uffe Elbæk dengang til Altinget.

- Skal følge koranens ord

TV 2 afslørede i dokumentaren ”Moskeerne bag sløret” hvordan imam Abu Bilal fra Grimhøj-moskeen uden omsvøb belærer muslimer om islamiske Sharia-regler for stening og pisk i forbindelse med utroskab.

I den forbindelse udtalte Mohammad Sabah Ahmad til TV 2:

- Hvis imamen har gjort sit job rigtigt, så bør han også have forklaret kvinderne, at der er nogle bestemte rammer inden for islam, men at det ikke alt sammen er noget, der praktiseres i Danmark og andre lande.

Alternativet-kandidaten udtalte mandag til TV 2:

- Hvis en kvinde kommer og spørger en imam om, hvad straffen ifølge islam er for utroskab, så skal han naturligvis følge koranens ord. Ellers er han hykler. Jeg anerkender, at stening findes i islam, som jeg har valgt som min religion. Jeg kan hverken tilføje eller fjerne noget i islam. Men det er ikke det samme som at sige, at man går ind for stening af kvinder, siger han og uddyber:

- Hvis de bliver spurgt om, hvad deres religion siger, så synes jeg, det er vigtigt, man er ærligt over for den religion, man repræsenterer som imam eller præst. Men jeg siger ikke, man skal følge religionens ord - det er en privat sag, siger Mohammad Sabah Ahmad.