Politik

Støjberg langer ud efter Alternativet: Inviterer ekstreme holdninger indenfor

Integrationsministeren kritiserer Alternativet, der kommer til at have en tidligere talsmand for Grimhøj-moskeen på stemmesedlen.

Kritikken af Alternativet tager til, efter at partiets afdeling i Østjylland i weekenden besluttede at vælge Mohammad Sabah Ahmad som kandidat til næste folketingsvalg.

Mohammad Sabah Ahmad har blandt andet i en kort periode været talsmand for den kontroversielle Grimhøj-moské i Aarhus og var også aktiv i debatten i forlængelse af TV 2s dokumentar-udsendelser "Moskeerne bag sløret".

Både Socialdemokraternes og Dansk Folkepartis ordfører har kritiseret Alternativets valg af kandidat, og nu melder udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) sig også i koret af kritikere.

- Det er jo tankevækkende, at i en tid hvor alle vi andre bekæmper alt det skidt, der er i og omkring Grimhøj-moskeen, så slår Alternativet armene ud i deres naivitet og inviterer ekstreme holdninger indenfor, siger Inger Støjberg.

Han har været talsmand i tre dage og tager offentligt afstand fra blandt andet stening. Hvorfor skal du så blande dig?

- Jeg skal heller ikke blande mig i hvem Alternativet stiller op, men jeg kan i hvert fald garantere for, at jeg aldrig nogensinde kommer til at stemme på ham. Og når det er sagt, så har jeg lyttet til debatten igennem den seneste tid, hvor han jo netop har været meget engageret. Og jeg må sige, at jeg ikke er imponeret over de udtalelser han kommer med, siger hun.

- Jeg anerkender, at stening findes i islam

TV 2 afslørede i dokumentar-serien ”Moskeerne bag sløret” hvordan imam Abu Bilal fra Grimhøj-moskeen blandt andet belærer muslimer om islamiske Sharia-regler for stening og pisk i forbindelse med utroskab.

I den forbindelse udtalte Mohammad Sabah Ahmad til TV 2:

- Hvis imamen har gjort sit job rigtigt, så bør han også have forklaret kvinderne, at der er nogle bestemte rammer inden for islam, men at det ikke alt sammen er noget, der praktiseres i Danmark og andre lande.

Den nyvalgte Alternativet-kandidat uddybede mandag til TV 2:

- Hvis en kvinde kommer og spørger en imam om, hvad straffen ifølge islam er for utroskab, så skal han naturligvis følge koranens ord. Ellers er han hykler. Jeg anerkender, at stening findes i islam, som jeg har valgt som min religion. Jeg kan hverken tilføje eller fjerne noget i islam. Men det er ikke det samme som at sige, at man går ind for stening af kvinder, siger han og uddyber:

- Hvis de bliver spurgt om, hvad deres religion siger, så synes jeg, det er vigtigt, man er ærligt over for den religion, man respræsenterer som imam eller præst. Men jeg siger ikke, man skal følge religionens ord - det er en privat sag, siger Mohammad Sabah Ahmad.

I et længere indlæg på politiken.dk tirsdag fortæller Mohammad Sabah Ahmad også, hvordan han tidligere er blevet bortvist på livstid fra Aarhus Universitet efter at have indtelefoneret en bombetrussel. 

- Vi kan lære af vores fejl, hvis vi giver hinanden lov til det, skriver han blandt andet her.

Det er ikke lykkedes TV 2 at få en kommentar fra partiets politiske leder Uffe Elbæk.