Politik

Her er Alternativet-kandidats mest kontroversielle udtalelser

Alternativet-kandidat har blandt andet sammenlignet Israel med Hitler og argumenteret for, at utroskab skal være ulovligt.

Kritikken vælter ned over Alternativet, efter at partiets afdeling i Østjylland i weekenden besluttede at opstille Mohammad Sabah Ahmad som kandidat ved næste folketingsvalg.

Både Socialdemokraternes og Dansk Folkepartis ordførere samt udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har kritiseret partiet for at opstille en mand, der blandt andet i en kort periode har været talsmand for den omstridte Grimhøj-moske i Aarhus og som står bag en række opsigtsvækkende udtalelser og handlinger.

Her er et overblik:

Israel ligeså brutale som Hitler

I et blogindlæg fra juli 2014 argumenterede Mohammad Sabah Ahmad for, at Israel agerer ligeså brutalt i den igangværende konflikt med palæstinenserne, som Hitler gjorde under Anden Verdenskrig. Han skriver blandt andet:

- I øvrigt forstår jeg ikke al den jøde-beskyttelse. Jeg er mener, som mange andre at det var synd for dem under 2.verdenskrig. Den tid er dog ovre, og alligevel ikke. For i Palæstina, udøver Israel samme brutalitet som Hitler brugte, denne gang er det palæstinenserne det går ud over. Der er dog en afgørende faktor og forskel, som er at verden i dag, lukker deres øjne og der tages ikke afstand fra hvad Israel gør, men skylden smides på Hamas.

Utroskab bør være ulovligt

I et blogindlæg - ligeledes fra juli 2014 - argumenterer Mohammad Sabah Ahmad for, at der er ”et kæmpe hul i vores grundlov”, fordi loven forbyder en person at være gift med flere koner samtidig, mens loven ikke forbyder en person at have ”flere kærester og flere forhold samtidig, så længe disse ikke er registreret”.

Han slutter blogindlægget med at spørge:

- Er jeg den eneste i lille Danmark, som mener at man ligeledes bør blive straffet for utroskab og flerkæresteri eller findes der andre som, ligeledes undre sig over dette?

Stod bag bombetrussel

I et indlæg bragt på Politiken.dk tirsdag, erkender Mohammad Sabah Ahmad, at han har indtelefoneret en bombetrussel til Aarhus Universitet. Han skriver blandt andet:

- Som teenager fik jeg plettet min straffeattest, da jeg sammen med tre venner – for at undgå en eksamen – indtelefonerede en bombetrussel. Jeg var 19 år, tankeløs, umoden og hensynsløs, og jeg ville gøre det om hundrede gange, hvis jeg kunne. Jeg meldte straks efter mig selv til politiet og blev dømt for overtrædelse af straffelovens paragraf 266. Jeg blev desuden også bortvist fra Aarhus Universitet på livstid, og det er forståeligt.

Imamer bør fortælle om stening

TV 2 afslørede i dokumentar-serien ”Moskeerne bag sløret” hvordan imam Abu Bilal fra Grimhøj-moskeen blandt andet belærer muslimer om islamiske Sharia-regler for stening og pisk i forbindelse med utroskab. Mohammad Sabah Ahmad sagde mandag til TV 2, at en imam bør fortælle, at koranen opfordrer til en sådan straf.

- Hvis en kvinde kommer og spørger en imam om, hvad straffen ifølge islam er for utroskab, så skal han naturligvis følge koranens ord. Ellers er han hykler. Jeg anerkender, at stening findes i islam, som jeg har valgt som min religion. Jeg kan hverken tilføje eller fjerne noget i islam. Men det er ikke det samme som at sige, at man går ind for stening af kvinder, siger han og uddyber:

- Hvis de bliver spurgt om, hvad deres religion siger, så synes jeg, det er vigtigt, man er ærligt over for den religion, man repræsenterer som imam eller præst. Men jeg siger ikke, man skal følge religionens ord - det er en privat sag.

Danmark støtter terrorister

I et blogindlæg fra august 2014 om den israelsk-palæstinensiske konflikt argumenterer Mohammad Sabah Ahmad for, at ”Danmark støtter terrorister og overgreb på menneskeheden”.

- Danmark, Vesten USA og alle de tavse stemmer i disse lande, er ligeså meget terrorister som Hamas er, skriver han blandt andet med henvisning til Hamas-organisationen, der står på både EU's og USA's terrorlister. Han skriver ligeledes:

- Vi kan dog ikke komme uden om Danmark, Vesten og USA´s hykleri i denne konflikt. Det er ingen der fordømmer Israels angreb, og påstanden er gang på gang, at Hamas bære skylden, og at Israel har ret til at forsvare sig selv og dens grænser. Ingen spørg dog hvilke grænser, ligeledes er der ingen der spørg om det er fair, at civile skal lide. Hamas er demokratisk valgt, og hele verden har anderkendt valget, selvom man på samme tid har dem på terrorlisten. Jeg skal ikke tale på vegne af Hamas, men det er da hyklerisk at man her i Vesten, råber højt om demokrati, men samtidig ikke respektere at et folk gerne vil ledes af en ”terrororganisation”.