Banker skal stå skoleret hos skatteminister

Skatteminister Karsten Lauritzen indkalder nu skatterådgiverbranchen til et møde om skatteundragelse.

Skatteminister Karsten Lauritzen indkalder nu banker, revisorer og skatteadvokater til et møde, hvor de skal stå skoleret omkring deres rådgivning omkring skattely. Det sker efter søndagens afsløring af de såkaldte PanamaPapers.

Det fortæller skatteministeren til TV 2. Han mener ikke, at det er tilstrækkeligt at problemet løses teknisk - problemet bør løses politisk.

- Jeg er som alle andre rystet og forarget over de oplysninger om skattely – og måske også skattekriminalitet – som er kommet op til overfladen. Derfor må vi have en drøftelse af skatterådgivernes ansvar for, at fællesskabet ikke snydes for skattekroner. I sidste ende er det alle de lovlydige borgere, som hver måned troligt betaler deres skat, der bliver snydt, når svindlere gemmer formuerne væk i Panama eller andre skattely, siger Karsten Lauritzen.

Vi skal luge ud i de brodne kar

Han vil sikre, at der er en høj grad af selvjustits i skatterådgiverbranchen. Hvis ikke det er tilfældet, er Danmark ladt tilbage med at skulle lave danske særregler, hvilket skatteministeren advarer imod. I stedet mener han, at Panama-lækagen skal ses som et globalt problem, som derfor også skal løses i internationalt samarbejde.

- Danske særregler vil ikke hjælpe ret meget med at løse problemet. Jeg tror, vi kan komme meget længere ved at tage en snak med branchen, siger skatteministeren i et interview med TV 2 tirsdag aften. Han håber, at mødet kan få branchen til at udpege de dårlige rådgivere.

Karsten Lauritzen understreger samtidig, at en del af sagerne, som er dukket op i Panama-lækagen, ligger år tilbage. Alligevel mener han, der er flere ting, som tyder på, at tingene ikke altid er gået ordentligt til.

- Vi skal have luget ud i de brodne kar og have en høj grad af selvjustist, siger han.

Skatteministeren sender i morgen invitationerne ud til banker, revisorer og skatteadvokater og mødet vil finde sted i nærmeste fremtid. 

De er indblandet i sagen om skattely i Panama
Flere prominente navne er blevet sat i forbindelse med sagen Få et overblik her.