Politik

Johanne Schmidt-Nielsen rystet: Stoppet i israelsk sikkerhedskontrol

- Ren og skær chikane, skriver Johanne Schmidt-Nielsen på Facebook. Israelske sikkerhedsfolk beslaglagde hendes venindes computer i lufthavn.

Et tur til Palæstina med veninden Leila Stockmarr, sikkerherdspolitisk rådgiver for Alternativet, endte dramatisk for Johanne Schmidt-Nielsen, politisk ordfører for Enhedslisten (EL), da de skulle hjem til Danmark med fly fra Ben Gurion-lufthavnen i Israel.

- Leila Stockmarr og jeg er lige kommet ud af to timers sikkerhedstjek i Ben Gurion lufthavnen i Israel. Hvorfor har I været i Bethlehem. Hvorfor løber I i Palæstina. Hvilke palæstinensere kender I. Hvorfor har du været i Jordan. Hvem kender du i Jordan. De endte med at beslaglægge Leilas computer af "sikkerhedsårsager", skriver Johanne Schmidt-Nielsen i en Facebook-opdatering.

Leila Stockmarr har blandt andet skrevet PhD om den israelske våbenindustri. De to veninder var i Palæstina for at deltage i et 10 kilometers løb til støtte for Palæstinas kamp for at blive anerkendt som en selvstændig nation. Johanne Schmidt-Nielsen kalder israelernes opførsel for chikane.

- Ren og skær chikane. Og simpelthen så langt ude, skriver Johanne Schmidt-Nielsen.

TV 2 har torsdag aften forgæves forsøgt at få fat i Johanne Schmidt-Nielsen, der efter planen skulle lande i Københavns Lufthavn i Kastrup torsdag aften.