Panama-lækagen

Boykot banker og revisionsselskaber der medvirker til skattesnyd

BLOG: Skattesnyd er noget af det mest asociale og undergravende, der findes!

Desværre ser det ud til, at både rigmænd og banker snyder statskassen for enorme beløb – også herhjemme. I det historieske læk af dokumentar fra Panama ser både Nordea og Jyske bank ud til at spille en temmelig uskøn rolle. Hvis Nordea og Jyske bank har medvirket til at snyde det offentlige for mange millioner kroner, så er det klart, at det offentlige bør stoppe samarbejdet med de to banker øjeblikkeligt.

Som det står lige nu, så skylder de to banker under alle omstændigheder os nogle klare svar hurtigst muligt – i stedet for den væven og snakken udenom, som man hørte fra blandt andet Nordea i går aftes.

Jeg mener, at det historiske læk fra Panama bør få markante konsekvenser – også for den danske skattelovgivning. Vi må stramme op over for de banker og revisionsfirmaer, der tjener kassen på at snyde skatteborgerne for enorme summer. Det svarer til at stjæle fra børnehaver, hospitaler og andre vigtige ting, som staten bruge penge på, og det er fuldstændig uhørt.

Vi må stramme op

SF vil presse på for at stat, regioner og kommuner som minimum boykotter de brodne kar, indtil de lover at droppe deres rådne rådgivning -  og at straffen for at hjælpe til at skattesnyd bliver hævet markant.

Vi ser endnu engang, at der er en stor gråzone i lovgivning, så noget af denne her svinske skattespekulation måske endda kan gøres inden for lovens grænser. Det viser for mig, at der er et behov for, at vi strammer op, så vi får klarere linjer og at vi gør det løbende. Skattespekulanternes kreativitet har vist sig at være så stor, at vi ikke kan fjerne blikket fra dem selv i få minutter.

Jeg mener, at skat bør gennemgå det lækkede materiale med en lup, for det her er simpelthen så vigtigt, at det kræver dansk, såvel som global handling.

Vores skatteminister taler om handling på Europæisk plan. Det skal vi bestemt også, men det er ikke nok. Vi skal handle globalt, så et land som Panama kommer på den sorte liste, men vi må også skride til handling herhjemme med det samme.

Vi skal sætte foden hårdt ned overfor de virksomheder, som snyder og deres luskede håndlangere.