Politik

Rørt Samuelsen blæste til kamp mod frygt og hård debat

Liberal Alliance er ved at blive en politisk bevægelse, fastslog Anders Samuelsen i sin tale til landsmødet.

265.129.

Så mange vælgere satte sidste år krydset ved Liberal Alliance. Læg dertil en pæn medlemsfremgang og en fremadstormende ungdomsorganisation. Det tegner ifølge politisk leder Anders Samuelsen et billede af et parti, som er ”utroligt succesfuldt”.

- Vi er i gang med at gå fra at være et parti til at være en bevægelse. Vi er en positiv kraft i samfundet. En energi, som spreder sig. Vi vokser i lokalpolitikken. Vi vokser blandt de unge. I det hele taget vokser vi blandt alle grupper. Både offentlig ansatte, private ansatte, folk der er inden for og uden for fællesskabet. Det er enormt vigtigt, for det betyder, at vi for alvor kan præge politikken i positiv retning, sagde Anders Samuelsen i sin tale til partiets landsmøde lørdag i Aalborg.

Vi må ikke dyrke frygten

Her tog han også livtag med den frygt, der sætter sit præg på samfundet i nogle år, hvor terroren hærger. Som dreng, der tilbage i 1978 fulgte med i VM i fodbold, blev han bevidst om eksistensen af atomvåben.

- Jeg havde fået lov at være oppe sent for at se finalen. Jeg blev grebet af angst – turde ikke se kampen alene. Jeg synes, vi skal huske, at snakken om frygt og angst påvirker os alle. Det er vigtigt, at vi også husker at tale hinanden op. Tale fællesskabet op. Vigtigt ikke at ende hvor vi dyrker frygten. Frygten og angsten æder sjæle op, lød det fra Samuelsen.

Partilederen fik også sendt en bunke taksigelser til mange af de nærmeste – deriblandt Simon Emil Ammitzbøll, der som gruppeformand og politisk ordfører med hans eget ord fungerer som ”højre hånd”.

- Morgen, middag og aften. Der bliver sms’et, der bliver talt i telefon. Der er tusind balancer, der skal holdes i det projekt og det arbejde, vi har gang i. Det kan ikke beskrives med ord, hvor godt det samarbejde er. Tak, sagde Anders Samuelsen og fældede en tåre undervejs.

- Selv iskolde liberale sjæle kan have et varmt hjerte, sagde han.

Forsvar for Joachim B.

Han fortsatte med at tage en af gruppens store profiler i forsvar.

- Tonen på nettet kan nogle gange være voldsomt hård. Det synes jeg, vi skal lægge på hylden. Jeg vil godt fremlægge et enkelt eksempel. Det er debatten omkring Joachim B. Olsen. Jeg synes, det er skræmmende, den retorik, der er over for Joachim, tordnede Samuelsen til store bifald fra salen.

Det fyger med beskyldninger i debattråde på Facebook. Og det er ikke acceptabelt, understregede Samuelsen.

- Folk kan ikke tåle, at han har sat sig ind i sit stof. Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har bedt folk om at sende mig de citater, hvor de påstår, at han er nedladende over for mennesker. De kommer aldrig, de citater. For de findes ikke.

- Den hårde tone på nettet er skræmmende. Det er simpelthen ikke i orden. Vi skal tage maksimalt afstand. Lad os tage afstand fra det, sagde Anders Samuelsen, som endnu engang indkasserede et bifald fra salen.

Selv prøvede Anders Samuelsen at vise det gode eksempel.

- Jeg kunne sikkert godt finde på en masse kritik af de andre partier. Lad mig få det overstået, sagde han og holdt en kunstpause.

- Det var så det.

Borgerligt kurophold

Endnu engang gentog han pointen om en borgerlig regering med alle fire partier.

- Vi kunne tage på kurophold og lægge de fire partiprogrammer på bordet. Så kunne vi se, hvor vi kan få enderne til at mødes. Hvis man skal sige noget godt om Løkkes udskydelse af skattereformen til efteråret, så er det, at det giver os mulighed for at få volumen og spændvidde i det, vi skal lave. Vi kan sagtens finde hinanden i det samarbejde, lød det fra Anders Samuelsen.