Nu vil LA i regering: Opfordrer Løkke til borgerlig firepartiregering

Partiformand Anders Samuelsen foreslår statsministeren at danne regering sammen med de andre partier i blå blok.

Forud for Liberal Alliances landsmøde i Aalborg kommer partiformand Anders Samuelsen nu med en meget direkte opfordring til Lars Løkke Rasmussen (V).

Statsministeren bør samle en borgerlig firepartiregering, hvor både Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og det Konservative Folkeparti indgår. Det siger LA-formanden i et interview med Berlingske.

- Jeg vil opfordre til, at der bliver dannet en flertalsregering. Det vil være godt for det borgerlige-liberale Danmark, at vi sætter os ned og i stedet for at tage sagerne én ad gangen så får lavet en ordentlig plan for, hvad der skal ske. Det er blevet tydeligere for vælgerne og det borgerlige Danmark, tror jeg, at der er behov for, at de fire partier arbejder tæt sammen om, hvordan vi får lavet blandt andet en vækstplan og får skabt et sundhedssystem i verdensklasse, siger Anders Samuelsen til Berlingske.

'Alt er bedre end i dag'

Han understreger over for avisen, at det klart vil være at foretrække, hvis det er muligt for blå blok at indgå i en flertalsregering, men at ’alt er bedre end i dag’ – dermed udelukker partiformanden ikke at indgå i en mindretalsregering bestående af to eller tre blå partier.

Behovet for et fælles regeringsprojekt er kun blevet styrket efter en turbulent vinter med ministerafgang og mistillid.

Derudover tårner efterårets mange politiske udfordringer sig op i horisonten, og med både finanslov og skattereform i sigte, er der ifølge Anders Samuelsen altså brug for en styrket blå plan.

Derfor er LA-formanden også klar til at skrue ned for antallet af ultimative krav, hvis partiet bliver budt ind i et forpligtende regeringssamarbejde.

Lunken modtagelse i blå blok

I blå blok modtages Liberal Alliances forslag noget køligt. Både Dansk Folkeparti og De Konservative har ifølge Berlingske svært ved at se dannelsen af en firepartiregering henover sommeren.

Statsministeren har ikke selv ønsket at kommentere sagen, men til Berlingske udtrykker Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, begejstring for LA’s ønske om at tage ansvar.

- Jeg ser det som en udstrakt hånd og et udsagn om, at Liberal Alliance er villige til at tage ansvar for Danmark og det borgerlige samarbejde. Det synes jeg er positivt, siger han til Berlingske.