Politik

Slut med at snyde SKAT på Airbnb

Et politisk flertal vil nu lukke muligheden for at udleje boligen eller et værelse via Airbnb, uden at betale skat af indtægterne.

Enhedslisten fremlægger torsdag et beslutningsforslag, der indebærer, at SKAT fremover automatisk skal have indberetninger om lejeindtægter via tjenester som Airbnb. Socialdemokraterne, SF og de Konservative bakker op om den automatiske indberetningspligt, men også Venstre og Dansk Folkeparti har udtrykt sig positivt om ideen.

Med andre ord ser det altså ud til at være slut med at udleje sin bolig uden at oplyse indtægterne til SKAT og dermed slippe for at betale skat af udlejningen.

Må ikke være et skattesmuthul

- Jeg er en stor fan af deleøkonomien, ikke mindst fordi den er helt central i forhold til den grønne omstilling af samfundet. Men deleøkonomiske virksomheder skal ikke være et smuthul for at undgå at betale skat. Dette er yderst relevant, ikke mindst set i lyset af, at vi må forvente at se en stor udvikling inden for deleøkonomien i de kommende år, siger Enhedslistens skatteordfører Rune Lund, som du også kan høre udtale sig i klippet over artiklen.

Hvis man for eksempel udlejer sin fritidsbolig via et udlejningsbureau, er bureauet i dag ifølge lovgivningen forpligtet til at indberette fortjenesten til SKAT på vegne af udlejer. Det er den forpligtelse, politikerne nu også vil have til at omfatte Airbnb.

Sådan er beskatningen af Airbnb udlejning

Når du udlejer din bolig, skal du betale skat af dine lejeindtægter. Det gælder uanset, om det er hele boligen eller bare et værelse, du udlejer.

Hvis man er ejer, er lejeindtægten skattefri, så længe beløbet ikke overstiger 1,33 pct. af ejendomsværdien – dog mindst 24.000 kr. om året. Udlejer man derimod en bolig, som man selv lejer, er gevinsten skattefri, hvis den ikke overstiger to tredjedele af den årlige husleje.