Politik

Venstre: Sexvideo med 15-årig er "chokerende og hjerteskærende"

Venstres ligestilingsordfører Jakob Engel-Schmidt kalder historierne om sexkrænket pige "chokerende og hjerteskærende".

Unge mennesker deler intime og krænkende billeder og videoer af hinandens sexliv - både i officielle skoleblade og på sociale medier.

Senest har der i en særligt grov sag floreret en video med grove og krænkende optagelser af mindst fire drenge, der stikker genstande op i skeden på en teenagepige.

Også i de nordsjællandske gymnasiers skoleblade er der med ledelsens vidende private oplysninger om, hvem som har mistet deres mødom, eller hvem der har haft sex med hinanden.

Det får nu Venstres ligestillingsordfører Jakob Engel-Schmidt på banen:

- Historierne om den sexkrænkede pige er både chokerende og hjerteskærende. Jeg kan umuligt begribe, hvad der får unge drenge til at opføre sig så grusomt over for en jævnaldrende pige, som må leve med både at være blevet krænket og udskammet over for tusindevis af jævnaldrende i sit lokalområde, siger Jakob Engel-Schmidt til TV 2.

Han tilføjer:

- Både videofilmen og de seneste dages historier om, hvordan skoleblade på flere gymnasier systematisk udleverer og udhænger navngivne unge menneskers privatliv, rejser en vigtig debat om moral på de sociale medier og opdragelse.

Jakob Engel-Schmidt understreger, at de unges forældre og skolen bærer en stor del af ansvaret for de unges adfærd på de sociale medier:

- Både forældre og skole bærer et ansvar. Forældre skal tale med deres børn om, at optage og udskamme jævnaldrende kan få både sociale og strafferetslige konsekvenser, men rektorer og skoleledere ikke bør tolerere den slags medieaktivitet og aktivt bør sætte en stopper for det.