Tidligere ungdomsformand forlader LA: Jeg føler mig ikke velkommen længere

16x9
Tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom kritiserer partiet for ikke at være liberalt nok. Nu har han meldt sig ud. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Scanpix

Liberal Alliance er ved at blive et alt for nationalkonservativt parti, lyder kritikken fra det nu forhenværende medlem.

Den tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom (LAU) Rasmus Brygger har fået nok af Liberal Alliance. Tirsdag har han derfor meldt sig ud af partiet, skriver han på Facebook. Det sker kun få dage før partiets landsmøde, der finder sted i Aalborg i weekenden.

Brygger var formand for de unge liberale fra 2012 til 2014 og har siden været en markant liberal stemme i den offentlige debat. Han blogger for tiden på Ekstra Bladet, men han har også deltaget i diverse debatter i radio og tv. Og det undertiden med synspunkter, der ikke har været afstemt med partiprogrammet. Blandt andet har han i den senere tid markeret sig som erklæret feminist.

Han begrunder sit exit med, at partiet har flyttet sig. Det var engang "spækket med liberale visioner", skriver han - men nu er tiden en anden.

- Ligesom mange andre partier - og måske endda også i større omfang - er flere (i partiet, red.) blevet betaget af nationalkonservative ideer, som jeg fra mit perspektiv ikke længere kan støtte op om.

Jeg har netop meldt mig ud af Liberal Alliance. Da jeg meldte mig ind i partiet, da det stadig var ungt, var det på...

Posted by Rasmus Brygger on Tuesday, March 29, 2016

Liberalt menneskesyn er væk visse steder

- Jeg tror på individualisme, tolerance, respekt og frihed som de mest centrale kerneværdier for enhver liberal. Og der er enkelte, men også utroligt vigtige, områder, hvor jeg i dag ikke føler, at det liberale menneskesyn er repræsenteret, fortsætter han.

Den tidligere LAU-formand lægger ikke skjul på, at det ikke har været nogen nem beslutning. Og dog.

- Beslutningen er allerede taget for mig, efter partiets øverste ledelse gentagne gange har gjort det klart for mig, at jeg ikke længere er ønsket i partiet. Og da jeg stadig har en stor respekt for mange i partiet, så glæder det mig i det mindste også, at der ikke længere er nogen, der skal føle, at de skal drages til indtægt for mine holdninger.

- Jeg håber, at der kommer en dag, hvor jeg igen vil være velkommen i Liberal Alliance, slutter Rasmus Brygger.

Klæstrup ærgrer sig

Blandt kommentarerne fra partifæller, debattører og medlemmer af andre partier begræder den tidligere konservative ungdomspolitiker Nikita Klæstrup udmeldingen. Hun er i dag medlem af Liberal Alliance.

- På trods af at vi langt fra er enige om alt, var det skønt at have en feministisk støtte i partiet, skriver hun.

Ingen fra partiets folketingsgruppe eller ledelse har kommenteret udmeldingen på Facebook - og da TV 2 spørger partiets presseafdeling lyder svaret også, at man ikke har lyst til at kommentere sagen.