Politik

Eks-DF'er jublede over Ankers død: Nu tager partiet afstand

Dansk Folkeparti tager kraftigt afstand fra tidligere lokalformands sammenligning af tidligere statsminister Anker Jørgensen og Adolf Hitler.

Mens hele det politiske etablissement søndag sagde pæne ting om afdøde tidligere statsminister Anker Jørgensen (S), kom den tidligere lokalformand for Dansk Folkeparti i Brøndby, Carsten Horn, med en noget anderledes opsigtsvækkende udmelding.

- Det skal fejres!!!! Skål alle sammen tillykke med dagen!! Endeligt er Anker blevet en god socialdemokrat! for en god socialdemokrat er en død socialdemokrat, skrev han på sin Facebook.

I en kommentar uddyber Carsten Horn, at han har lige så meget respekt for Anker Jørgensen, som han har for Tysklands tidligere nazistiske leder, Adolf Hitler.

- Jeg ser socialdemokrater som problemet, jeg ser ISIS (terrorbevægelsen Islamisk Stat, red.) som problemet. Alle disse ekstremistiske idéer skal vi som samfund bekæmpe, skriver han.

Ingen sympati fra DF

Det har nu fået Dansk Folkeparti i Brøndby til at tage officiel afstand fra Carsten Horn. Her oplyser man, at Carsten Horn ikke længere er medlem af partiet.

I samme sekund, jeg havde hørt om den opdatering, ville vi have ekskluderet ham.

Steen Thomsen, organisationskonsulent i Dansk Folkeparti

- Vi sympatiserer hverken med Carsten Horn som person eller hans ekstreme holdninger og synspunkter, som vi naturligvis tager kraftig afstand fra. Anker Jørgensen fortjener det bedste eftermæle. Æret være hans minde, skriver partiforeningen.

Dansk Folkepartis partikontor oplyser til TV 2, at det er mere end et år siden, at Carsten Horn meldte sig ud af partiet. Og partiet lægger ikke skjul på, at opdateringen er helt uforenelig med et medlemskab af partiet.

- Vi er glade for, at han ikke længere er medlem af partiet. I samme sekund, jeg havde hørt om den opdatering, ville vi have ekskluderet ham øjeblikkeligt, siger organisationskonsulent i Dansk Folkeparti, Steen Thomsen, til TV 2.

På de sociale medier vækker opdateringerne stor debat. De fleste tager skarpt afstand - herunder tidligere folketingsmedlem for SF, Özlem Cekic.