Politik

Løkke: - En næstformand, der ikke drømmer om at blive formand, er ikke en rigtig næstformand

Løkke har selv en drøm om at være formand i mange år, siger han og afviser at kritisere sin næstformand.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forstår godt, at Venstres næstformand, Kristian Jensen, drømmer om engang at blive partiformand.

- Jeg har det sådan, at en næstformand i Venstre, der ikke drømmer om at blive formand, ikke er en rigtig næstformand, siger Løkke tirsdag eftermiddag.

Debatten er nu igen for alvor blusset op, efter at Kristian Jensen har meldt klart ud offentligt, at hans ambition er ”at træde op på den øverste skammel” og at han er klar til et eventuelt kampvalg, hvis det når dertil.

En melding, som magtfulde personer i partiet – Claus Hjort Frederiksen og Søren Gade – tirsdag kalder for ”træls”, ”ikke for smart” og ”irriterende.”

Lars Løkke Rasmussen giver dog ikke udtryk for samme kritik som flere af partifællerne.

- Hver enkelt må gøre op med sig selv, hvor mange af sine drømme, man vil dele med andre, siger Løkke og tilføjer:

- Jeg har selv en drøm om at være statsminister og formand for Venstre mange år fremover.

Det er ikke mere end et par år siden, at Kristian Jensen afstod fra at kræve et kampvalg om formandsposten i Venstre i forbindelse med Løkkes meget omtalte tøj- og bilagssag. Her endte Løkke og Kristian Jensen i stedet med at blive enige om at fortsætte som formand og næstformand.

Jensen ville ikke svare på formandsspørgsmål

Kristian Jensen er tirsdag i Bruxelles for at deltage i et møde med EU's øvrige udenrigsministre. Her afviste han at svare på spørgsmål om formandsdebatten. Se klippet her: