Støjberg til moderate muslimer: Tag afstand fra imamerne

Moderate muslimer bør tage afstand fra imamer, der har et middelalderligt syn på ligestilling, og vold mod kvinder.

Det kan være irriterende og intimiderende, men der er ingen vej uden om. Moderate muslimer bør tage afstand fra imamer, der prædiker efter middelalderlige værdier.

Sådan siger integrationsminister Inger Støjberg (V), efter at 31 islamiske organisationer i aftes valgte at fordømme TV 2-dokumentaren 'Moskeerne bag sløret'. Siden har også Martin Henriksen (DF) og Nicolai Wammen (S) sagt til TV 2, at de tager afstand til imamernes udtalelser.

- Vi må bakke op om de meget moderate muslimer, der bor og Danmark, og som står op og passer deres arbejde hver dag. Det kan være intimiderende at tage afstand fra folk, bare fordi de deler ens tro, men det bliver de nødt til.

Bredt politisk flertal

Ministeren vil ikke afvise at lovgive på området, men hun understreger, at der ikke findes nogen nem udvej.

- Der er et meget bredt politisk flertal på Christiansborg, der ønsker at sætte ind overfor det her. Og hvis det var let, så var det nok sket for lang tid siden. Derfor er det noget, der skal angribes fra mange vinkler, siger Inger Støjberg.

Hun ser gerne, at man sætter regler for sprog i moskeerne.

- Naser Khader har i dag foreslået, at man i fremtiden kun kan prædike på dansk, hvis det foregår på dansk grund. Det er et tiltag, man har gennemført i Østrig, og der er noget af det, jeg synes, vi skal kigge på. Det har vi også før diskuteret, siger Inger Støjberg.

- Vi må tage hårdt fat om hadprædikanter. Vi må kigge på, hvilket opholdsgrundlag de har i Danmark, og om de siger noget, der er strafbart.

Ønsker Hizb ut-Tahrir ud af Danmark

Tidligere i dag skrev Inger Støjberg en længere opsang til imamerne på sin Facebookside. 

Også her gav hun udtryk for, at der skal tages afstand fra "det middelalderlige syn på ligestilling, stening, og vold mod kvinder og børn."

Samtidig understregede hun, at hun mener, Hizb ut-Tahrir ikke hører hjemme i Danmark.