Politik

LA stikker til Kjer-afgang: Løkke har bevist ministerbiler er det vigtigste

Med Eva Kjer Hansens afgang har regeringen bevist, at magt er det vigtigste. Derfor får LA også indrømmelser på topskatten, siger Anders Samuelsen.

Hvis Liberal Alliances leder Anders Samuelsen ikke tidligere følte sig sikker på, at han kan få forhandlet de lovede lettelser i topskatten igennem med regeringen, er han det nu.

Han har nemlig set beviser for, at statsminister Lars Løkke Rasmussen hellere vil smide en minister af holdet end at risikere at miste regeringsmagten.

Det siger han i programmet ”Spørg partierne” på TV 2 News.

Her blev Anders Samuelsen spurgt til, om han fortsat har tænkt sig at vælte regeringen, hvis ikke den til efterårets forhandlinger om en skattereform giver Liberal Alliance indrømmelser på topskatten.

Og her kunne Liberal Alliances formand ikke dy sig for at stikke lidt til, at det for et par uger siden lykkedes for Det Konservative Folkeparti at lægge så meget pres på regeringen, at Eva Kjer Hansen trak sig som miljø- og fødevareminister.

- Sagen er, at de kommer til at gøre det, fordi de ønsker at blive i regeringen. Og jeg kan sige, hvis jeg skal være lidt drillende, at det fik de konservative illustreret. De vil hellere smide Eva Kjer ud, end de vil risikere at miste deres ministerbiler.

- Og dermed så kunne jeg også i bund og grund sige til Lars Løkke Rasmussen, tak for beviset, jeg ved, jeg får det, som jeg skal have, også fordi det vil han også gerne selv.

Skal sikre velfærdssamfundet

Liberal Alliance ønsker, at topskatten helt bliver afskaffet, men Anders Samuelsen erkender, at han næppe kommer så langt i første hug. Men lettes, det skal den.

- Vi har sagt det fuldstændig klart, at hvis der ikke kommer de nødvendige reformer, der skal sikre at vi har vækst og råd til vores velfærdssamfund, så er der ingen grund til, at den her regering sidder her.

Det store politiske slagsmål til forhandlingerne bliver - ud over at beslutte hvor skatten skal lettes – at finde finansiering.

Lars Løkke Rasmussen sagde i november, at de kommunale besparelser via det såkaldte omprioriteringsbidrag ”i princippet” kan omsættes til topskattelettelser.

Men det svar var ikke til at genkende, da TV 2 i sidste uge spurgte statsministeren om besparelserne fra omprioriteringsbidraget kan bruges til skattelettelser.

- Det vil ikke kunne lade sig gøre, sagde Lars Løkke Rasmussen i torsdags.