Moskeerne bag sløret

DF: - Det er jo anti-integration

Der finder ikke integration sted i de danske moskeer - tværtimod, mener Martin Henriksen (DF)

Efter TV 2s dokumentarserie, 'Moskeerne bag sløret', var reaktionen fra 31 islamiske organisationer klar: Imamerne bag udmeldingen fordømte i aftes den måde, TV 2 har fremstillet de forskellige islamiske organisationer.

Men problemet ligger hos de islamiske organisationer, siger flere politikere på tværs af Folketinget nu.

Én af dem er Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen. Han mener ikke, der finder integration sted i moskeerne.

- Jeg synes, det fremstår ret tydeligt, og derfor kan man jo ikke klandre TV 2 for noget, som aldrig har eksisteret. Det er jo anti-integration, der finder sted om noget, siger Martin Henriksen.

Tiden hvor man talte om et begrænset problem i meget få moskeer er også ovre, mener integrationsordføreren.

- Jeg tror, man skal være meget varsom med at konkludere, at der er tale om et mindretal. For ikke så længe siden sagde man også, at det eneste sted, det her var et problem, var i Grimhøjmoskeen. Og dokumentaren har jo netop meget klart afdækket, at det er mange steder, det her foregår.

Stormøde i København

Søndag aften mødtes repræsentanter fra 31 islamiske organisationer i Danmark til et stormøde i Islamisk Kulturcenter i Københavns nordvestkvarter. 

Herunder repræsentanter fra de otte moskeer, der var under lup i dokumentarudsendelserne 'Moskeerne bag sløret'. I alt fremlagde man efter mødet fem punkter. Dem kan du læse her.

Derimod ville man ikke svare på, om der også blev kigget indad for at løse de problemer, som programmerne afslørede.

Danmark skal stå sammen

I aftes lagde Nicolai Wammen (S) vægt på, at de ting, der bliver afdækket i dokumentarserien, er helt uacceptable.

- Det er utrolig vigtigt, at vi melder klart ud, at det ikke er TV 2, der er problemet - det er de formørkede typer, som mener, det er i orden med stening, voldtægt og vold mod kvinder og børn. Og i øvrigt med snyd og svindel. Der skal Danmark stå sammen og sige, at det bliver aldrig nogensinde acceptabelt her, siger Nicolai Wammen, politisk ordfører for Socialdemokraterne.

Men ord er ikke nok. For selvom Socialdemokraterne kritiserer imamerne, så vil de ikke gøre noget ved problemet, mener Martin Henriksen.

- Jeg synes faktisk, at det værste er de politikere der hele dagen har fordømt imamaerne og kommet med en masse ord, men når det kommer til stykket, så vil hverken Venstre eller Socialdemokraterne jo gøre noget ved det. Demokratiet ender med at stå svagt, hvis man ikke inde på Christiansborg er parat til at kæmpe for det, siger Henriksen.