Politik

Kristiansen: Mette F. viser politisk lederskab

Det er godt set, at erklære "frihedskamp" for de unge muslimer, mener politisk kommentator Michael Kristiansen.

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen har erklæret "frihedskamp" for de unge muslimer. Og det er en klog strategi, mener politisk kommentator Michael Kristiansen:

- Det hun gør her, det er at stille sig foran i den her kamp. Det er politisk lederskab. Det er godt set, siger Michael Kristiansen i NEWS-magasinet Tirsdagsanalysen

Mette Frederiksens erklæring kom i sidste uge i forbindelse med TV 2's dokumentar "Moskeerne bag sløret", hvor det er blevet afsløret, hvad imamer i flere danske moskeer, herunder Grimhøjmoskeen i Aarhus, rådgiver danske muslimer til – alt imens budskabet til offentligheden for åbent kamera er noget helt andet. 

Mette Frederiksen sagde forleden til Berlingske, at hun vil give unge muslimer, der er fanget i religiøse miljøer, mulighed for at bryde ud med en ny identitet, ligesom hun vil afvise radikale imamer ved grænsen og om muligt lukke Grimhøj-moskéen.

- Her synes jeg faktisk, at Mette Frederiksen træder ind på et andet sted end Dansk Folkeparti. Hun går ind på de unge muslimers side. Dér går Dansk Folkeparti jo ikke ind, siger Michael Kristiansen.

- Jeg mener, at den kulturelle kamp og integration er lige så vigtig som integrationen på arbejdsmarkedet. Og jeg mener, at problemerne er så alvorlige, at vi er nødt til at tale om det som en egentlig frihedskamp for især de unge muslimer her i landet. For jeg tror, det er de unge, der kan bryde ud og vise nogle nye mønstre, sagde Mette Frederiksen til Berlingske.

Se seneste afsnit af Tirsdagsanalysen her.