Aarhus-politikere skal stemme om stormoske igen

Nu skal byrådet i Aarhus endnu en gang stemme om en ny stormoske tæt på Gellerupparken.

Venstre vil fremlægge et beslutningsforslag i byrådet for at få flertal mod at sælge en grund til Forbundet af Islamiske Foreninger, som vil bygge stormoskeen.

- Vi har jo stemt én gang, hvor et rødt flertal har sagt ja til salg af grunden til en stormoske, og nu vil vi have trykprøvet det, så vi forhåbentligt kan få et nyt flertal, der siger nej til at gå videre med planerne, siger børn og ungerådmand Bünyamin Simsek fra Venstre til DR Østjylland.

Beslutningsforslaget kommer oven på TV2s afsløringer af flere imamer, der blandt andet rådgiver en voldsramt kvinde til at undgå politianmeldelser og i stedet søge hjælp hos et sharia-råd. Udsendelserne fik lørdag den socialdemokratiske borgmester Jacob Bundsgaard til at sige, at byrådet må kigge på byggeriet af stormoskeen igen.

- Vi er nødt til at overveje, om de foreninger, der står bag en ny moske i Aarhus, ligger inden for landets lovgivning i den måde, de praktiserer deres religion. Det vil vi selvfølgelig kigge på, sagde Jacob Bundsgaard.

Nu vil Venstre holde Jacob Bundsgaard fast på kritikken, selv om kommunen har lovet at sælge en byggegrund til Forbundet af Islamiske Foreninger.

- Et rødt flertal med socialdemokraterne i spidsen har lovet at sælge jorden til foreningerne, men nu kan vi høre, at borgmesteren er blevet klogere på baggrund af de nye oplysninger, der er kommet frem, siger Bünyamin Simsek.

- Det vil vi gerne holde borgmesteren op på , så vi kan være med til at forhindre, at der kommer en stormoske klods op ad Gellerupparken, som kan fastholde parallelsamfundet i området, siger Bünyamin Simsek.