Politik

Nu får Hjemmeværnet våbenskabe til automatvåben

Hjemmeværnet mister 93 årsværk. Til gengæld bliver der råd til at købe nyt udstyr - blandt andet våbenskabe.

Kredsen af partier bag forsvarsforliget er enige om en række effektiviseringer af Hjemmeværnet. Aftalen betyder, at der frigives penge til blandt andet at købe nyt udstyr til de frivillige i Hjemmeværnet. Det oplyser forsvarsminister Peter Christensen (V).

Blandt andet får medlemmer af Hjemmeværnet nu bedre våbenskabe til de våben, der opbevares hjemme. Det skal beskytte dem mod tyveri.

- Det bliver nu muligt at investere i våbenskabe med ordentlig hovedlås, så de af Hjemmeværnets våben, der bliver opbevaret hjemme, vil være ordentlig sikret. Dermed forsvinder de ikke, hvis der er indbrud, siger Peter Christensen til Ritzau.

Stort politisk ønske

Det har været et stort politiske ønske, siden angrebet i København sidste år.

Det var et stjålent våben fra Hjemmeværnet, som Omar Abdel Hamid el-Hussein brugte ved angrebene på Krudttønden og Københavns Synagoge.

Beslutningen i forsvarsforligskredsen betyder, at antallet af totalforsvarsregioner skæres ned fra tre til to, og der spares 93 årsværk. Det betyder dog ikke, at danskerne får en mindre forsvar, siger forsvarsministeren:

- Totalforsvarsregionerne er den administrative del af hjemmeværnet. Det er den ikke-frivillige del af Hjemmeværnet, som bliver effektiviseret. Det betyder omvendt, at vi får mulighed for at investere i materiel til de frivillige.

- Det er de frivillige, som danskerne møder og som er Hjemmeværnets synlige ansigt, siger Peter Christensen.

Mulighed for nyt gear

Ud over våbenskabe får Hjemmeværnet nu også mulighed for at indkøbe nye gasmasker og nye radioer.

- Vi får et bedre og mere effektivt Hjemmeværn, hvor de frivillige får bedre materiel både til egenbeskyttelse og til opbevaring af deres våben, siger Peter Christensen.