Støjberg: Mærkeligt at bruge skattekroner på at uddanne imamer

Hvorfor skulle eksempelvis Grimhøjmoskeen ansætte en moderat imam, uddannet på et dansk universitet, spørger integrationsministeren.

Vil en dansk imamuddannelse være med til at forhindre, at ekstreme imamer prædiker i eksempelvis Grimhøjmoskeen i Aarhus?

Ja, mener SF, der på baggrund af afsløringer i TV 2-dokumentaren "Moskeerne bag sløret" har foreslået, at det fremover bør være muligt at uddanne sig til imam på et dansk universitet.

Nej, lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Baggrund for programserien 'Moskeerne bag sløret'

TV 2 sætter med programserien ’Moskeerne bag sløret’ fokus på, om en række udvalgte moskeer modvirker eller medvirker til integration.

Læs om hvordan TV 2 har arbejdet med programmerne og en række af de overvejelser, TV 2 har gjort sig i den forbindelse.

- Først og fremmest synes jeg måske det er lidt mærkeligt, hvis vi skal til at bruge skattekroner på at uddanne imamer i Danmark, siger Støjberg og fortsætter:

- Når det er sagt, så vil jeg selvfølgelig gerne se forslaget. Men jeg er i tvivl om, om det er løsningen. For hvis vi tager de moskeer, der er allermest radikale og konservative – for eksempel Grimhøjvej – hvad skulle få dem til at ansætte en moderat imam? Det spørgsmål kan jeg godt stille mig selv.

Kvinder må ikke arbejde med mænd

I dokumentaren bliver det med skjult kamera dokumenteret, hvordan en gæsteimam i netop Grimhøjmoskeen blandt andet fortæller, at kvinder ikke må tage arbejde, hvis der også arbejder mænd på det pågældende sted.

Inger Støjberg understreger, at det langt fra er hovedparten af de danske muslimer, der følger råd fra Grimhøjmoskeen.

- Vi skal gøre alt, hvad vi overhovedet kan for netop at bakke op om de moderate muslimer, der er i Danmark. Og dem er der heldigvis mange af. Mennesker, der står op hver eneste morgen, passer deres arbejde, deres uddannelse, deres fritidsaktiviteter, og så praktiserer deres tro ved siden af, fuldstændig ligesom andre danskere. Men vi må også bare indse, at vi desværre har en række moskeer, som direkte modarbejder fundamentet af frihedsrettigheder, som Danmark er bygget på.