Minister efter TV 2-dokumentar: Ekstreme imamer må ikke vie folk

Kirkeminister Bertel Haarder vil tage vielsesbemyndigen fra de danske imamer, der opfordrer til vold og stening af utro kvinder.

TV 2's dokumentarserie 'Moskeerne bag sløret' fører nu til et konkret lovforslag.

Kirkeminister Bertel Haarder (V) melder i en pressemeddelse på ministeriets hjemmeside, at han vil tage vielsesbemyndigelsen fra de imamer, der opfordrer til blandt andet stening af utro kvinder.

- Det er helt uacceptabelt, når religiøse forkyndere tilskynder til den slags. Det er ikke alene imod menneskerettighederne – det er også stik imod alle ambitioner om, at vi skal en bedre integration, siger Bertel Haarder.

Skjulte optagelser viser ekstreme synspunkter

Med skjulte optagelser kan TV 2 dokumentere, at imamer i Grimhøj-moskeen i Aarhus prædiker pisk og stening af utro kvinder samt vold mod børn, der ikke beder og at kvinder ikke må afslå sex med deres mænd.

Derfor vil Bertel Haarder nu forhindre, at de imamer ikke længere kan vi folk - et område, der i øjeblikket ikke føres tilsyn med. Han vil henvende sig til Hans Gammeltoft-Hansen, der er formand for trossamfundsudvalget.

- Jeg vil nu tage kontakt til Hans Gammeltoft-Hansen for at sikre mig, at udvalget er opmærksom på, at nogle forkyndere i Danmark kommer med så rabiate udtalelser, som vi så i aftes, siger Bertel Haarder.

S støtter forslaget

Udspillet fra kirkeministeren medførte fik hurtigt en positiv modtagelse fra Folketingets største parti.

- Helt rigtigt, Bertel. Ekstremister, der bekæmper danske værdier, skal ikke kunne foretaget vielser her i landet, skriver Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen på Twitter.