Politik

Justitsministeren klar til reaktion efter imam-afsløringer

Justitsminister Søren Pind (V) vil reagere på TV 2-afsløringer om imamen i Grimhøjmoskéen, der underviser i stening af kvinder.

- Der vil komme svar.

Sådan skriver justitsminister Søren Pind (V) på sin Twitter-profil, efter TV 2 med skjulte optagelser har dokumenteret, hvordan imamen Abu Bilal i moskeen på Grimhøjvej i Aarhus underviser kvinder i sharialovens regler for stening og piskning.

- Hvis en ægteskabsbryder, enten mand eller kvinde, begår hor, så er deres blod halal, og de skal dræbes ved stening. Hvis hun er jomfru, så er straffen piskeslag, siger imamen blandt andet.

Og justitsministeren er forarget.

- Jeg er bevidst om de problematikker religiøst formørkede mennesker skaber. Har arbejdet på det siden min tiltræden, skriver Søren Pind.

Politikere kræver moskeen lukket

Efter TV 2s afsløringer er den kontroversielle moské endnu en gang kommet i mediernes søgelys. Politikere på stribe har udvist foragt over de skjulte optagelser - og både De Konservative og Dansk Folkeparti kræver moskéen lukket.

- Det er sindssygt, men desværre er det ikke overraskende. Vi må konstatere, at det kan være svært at finde moderate imamer og moderate moskéer. Det her er jo så et eksempel på, at vi desværre har nogen, som er meget ekstreme og forskruede i deres tilgang til tilværelsen, siger integrationsordfører hos Dansk Folkeparti, Martin Henriksen til TV 2.

Og den mulighed har integrationsminister Inger Støjberg også været fristet af. Dog vil det ikke løse problemet, fastslår hun.

- Jeg har også allermest lyst til bare at få jævnet Grimhøjmoskéen med jorden. Men så vil man komme til at se disse mennesker arbejde og plædere for deres fuldstændig vanvittige tanker andre steder, hvor det er sværere at infiltrere, siger Inger Støjberg til TV 2.

Skal ikke udføres i Danmark

TV 2 har ved brug af skjult kamera dokumenteret, hvordan den danske imam, Abu Bilal, underviser en studiegruppe med muslimske kvinder og børn om islams retssystem, sharia.

I studiegruppen forklarer imamen, hvordan personer i den ideelle islamiske stat skal straffes, hvis man ikke opfører sig i henhold til islamiske skrifter. Han nævner i sin undervisning tre grunde til, at muslimer må dræbes.

TV 2's optagelser viser dog også, at imamen fortæller kvinderne i studiegruppen, at sådanne straffe ikke udføres i Danmark.

Første afsnit af programserien 'Moskeerne bag sløret' sendes tirsdag d. 1. marts klokken 20.50 på TV 2.