Moskeerne bag sløret

Oprørt Bramsen: - Imam gambler jo med demokratiske rettigheder

Trine Bramsen siger til TV 2, at S er villige til at stramme reglerne for ytringer som dem, imamen fra Grimhøjmoskeen er kommet med.

Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen lægger ikke fingre imellem efter at have set de skjulte optagelser med imamen Abu Bilal, som TV 2 har filmet til dokumentarserien 'Moskeerne bag sløret'.

Her underviser han unge muslimske kvinder om islamiske Sharia-regler for stening og pisk i forbindelse med utroskab.

- De her holdninger er på ingen måde forenelige med de danske frihedsprincipper. Og det nytter ikke noget, at når vi bruger rigtig mange penge på integration, at der så foregår sådan noget her inde i moskeen, som er fuldstændig uacceptabelt, siger Trine Bramsen og fortsætter:    

- Det nytter ikke noget, at vi gang på gang giver de her personer chancer, når de gambler med vores demokratiske rettigheder til at ytre sig. For det her er ikke noget, vi skal acceptere inden for rammerne af det danske demokrati og ytringsfriheden.   

Vil have justitsministeren på banen

Trine Bramsen mener, at udtalelserne er langt over grænsen for, hvad man skal tillade inden for forenings- og ytringsfriheden. Derfor vil have justitsminister Søren Pind på banen.

- I Danmark bærer vi nogle værdier. Vi har lige og fri muligheder, og det er jo det, han (imamen, red.) taler imod. Problemet er, når man opfordrer til vold og død og ødelæggelse. Det er jo sådan set det, han gør. Den form for indoktrinering må på ingen måde finde sted.

- Derfor vil vi have justitsministeren på banen. Vi er sådan set villige til at stramme reglerne for, hvad man må ytre, når det kommer til at være forening, der agerer på de demokratiske rettigheder med sådan nogle udtalelser.

I forbindelse med dokumentaren 'Moskeerne bag sløret' har TV 2 sendt udskriften af de skjulte optagelser til moskeen på Grimhøjvej. Moskeen ønsker ikke at udtale sig om de skjulte optagelser, før programmet har været sendt.

Første afsnit af programserien 'Moskeerne bag sløret' sendes tirsdag d. 1. marts klokken 20.50 på TV 2.