Moskeerne bag sløret

Lad os nu få en imam-uddannelse

BLOG: En imam fra Grimhøjmoskeen blåstempler stening af kvinder – og formanden for selvsamme moske nægter at tage afstand fra den praksis. Det er fuld

Stening er ikke noget, som kun står nedskrevet i gamle bøger. Det er en udbredt praksis, der findes i flere lande. Det består kort og godt i, at en kvinde – ofte er hun blevet voldtaget eller har gjort sig skyld i banaliteter som at gifte sig med den mand, hun elsker – bliver gravet ned i et hul, så kun hendes overkrop og hoved stikker frem. Derefter kaster mænd i en cirkel sten på hende, til hun dør. Det er vanvittigt smertefuldt. Det er i det hele taget en fuldstændig uhyrlig og vanvittig praksis, som ikke hører hjemme i noget civiliseret land. I 2014 stenede man sågar en gravid kvinde foran en retsbygning i millionbyen Lahore i Pakistan. Det løber mig koldt ned ad ryggen bare at skrive om det.

Derfor er det ikke en bagatel, når imamer fra Grimhøjmoskeen blåstempler denne praksis. Og desværre er det langt fra sikkert, at Grimhøj er den eneste moske i Danmark, hvor dette finder sted. Det kan vi ikke ignorere, og derfor mener jeg, at det er på tide, at vi tager et opgør med de selvbestaltede imamer, som spreder had i moskeer i Danmark. 

Deres indflydelse på usikre unge kan være katastrofal, og samtidig ødelægger de det jo for langt størstedelen af de danske muslimer, som støtter op om de demokratiske værdier og retsstaten.

På tide at standse hadprædikanterne

Er det ikke tid til at standse hadprædikanterne, der i deres kvindefjendske og hadske ytringer tager alle muslimer som gidsler?

Lad os oprette en imam-uddannelse, så man kan få en uddannelse i islamisk teologi. Når uddannelsen ligger i Danmark, får de studerende et solidt fundament i danske samfundsforhold og de demokratiske frihedsrettigheder. Uddannelsen vil også være for kvinder, som er vigtige for at sætte en ny dagsorden i de danske moskeer.

De rabiate imamer puster til had og ekstremisme og er med til at sætte alle danske muslimer i bås. Derfor er det nødvendigt, at vi får flere imamer, som kan være med til at tale ekstreme imamer og organisationer som eksempelvis Hizb ut-Tahrir imod.