Politik

Afbrudt samråd bliver nu en sag for præsidiet

Det var spild af Folketingets tid at indkalde til et samråd bare for at afbryde det, mener Venstre. Nu går Folketingets ledelse ind i sagen.

Venstres Torsten Schack Pedersen kalder socialdemokraten Simon Kollerups afbrydelse af onsdagens samråd med Miljø- og Fødevareministeren for et mediestunt. Venstre-manden vil rejse sagen i Folketingets præsidium, oplyser TV MIDTVEST.

- Hvis man mener, at man har en sag, der berettiger til samråd, så skal man ikke lave så barnlig en optræden. Det bidrager kun til politikerlede, skriver Torsten Schack Pedersen i en mail til TV MIDTVEST.

Onsdag var der samråd i Miljø- og Fødevareudvalget. I samrådet skulle Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) forklare Bæredygtigt Landbrugs indflydelse på regeringens politik. Samrådet blev dog kort efter afbrudt af socialdemokraternes Simon Kollerup. På grund af de Konservatives mistillid til Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen, så Kollerup ingen grund til at fortsætte.

- Jeg mener, det er spild af folkestyret og borgernes tid, hvis vi skulle mundhugges i flere timer uden reelt at vide, om det var den minister, der skulle sidde med det, siger Simon Kollerup torsdag til TV MIDTVEST.

Venstres Torsten Schack Pedersen mener, at samrådet burde være blevet aflyst, inden det gik i gang.

- Der var tale om et latterligt mediestunt, som ikke klæder vores folkestyre, udtaler Torsten Schack Pedersen.

Opbakning fra baglandet

Torsten Schack Pedersen får fuld opbakning fra partifællen Kristian Pihl Lorentzen.

- Jeg har siddet i Folketinget i 11 år, og jeg har aldrig set mage til opførsel. Det var en pinlig og respektløs optræden, siger Kristian Pihl Lorentzen, der er medlem af Folketingets Præsidium, til TV MIDTVEST

Han mener, det er helt rigtigt at lade sagen blive vendt i Folketingets præsidium.

- Det kan give anledning til at tage en snak med gruppeformændene, om hvordan man opfører sig i forbindelse med samråd, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Sagens hovedperson, Simon Kollerup, giver ikke meget for Venstres reaktion.

- Jeg tager det med ophøjet sindsro. Jeg mener, problemerne tårner sig op i blå blok, så hvis det er et forsøg på at fjerne fokus fra det, så er det fint, lyder det fra Simon Kollerup.

Kristian Pihl Lorentzen skrev onsdag aften til Folketingets formand, Pia Kjærsgaard.