Trods mistillid: Tavs Eva Kjer møder ind på arbejde

- Jeg er på vej på arbejde, var den pressede ministers eneste kommentar. Et flertal i Folketinget har ikke længere tillid til hende.

Normalt er det ikke en nyhed, at en minister møder op på arbejde på en onsdag.

Men i dag er heller ikke en normal dag i dansk politik.

Tirsdag slog de Konservative fast, at de ikke længere har tillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). Det har partierne i rød blok heller ikke, og der er dermed et flertal, som er klar til at vælte hende som minister. Alligevel har Eva Kjer Hansen fortsat ikke trukket sig fra posten, og for få minutter siden mødte hun ind på arbejde i sit ministerium.

TV 2s reporter på stedet, Olav Christensen, forsøgte at stille ministeren spørgsmål på vej ind i ministeriet, men hun stoppede ikke op og svarede.

- Det eneste hun nåede at sige til os var: Jeg er på vej på arbejde, fortæller Olav Christensen.

K-formand Søren Pape Poulsen slog tidligere på morgenen fast, at han står fast på sin beslutning om at udtrykke mistillid til ministeren.

- Vi kan ikke først på den ene side sige, at vi ikke har tillid til ministeren, og så lade som ingenting, hvis hun bliver siddende. Sådan spiller klaveret ikke. Når man har et flertal imod sig i Folketinget, så er der kun én mulighed. Og det er at stoppe, sagde han i Go’ Morgen Danmark.