Pape her til morgen: - Vi kan ikke lade som ingenting, hvis hun bliver siddende

K-formanden står fast på sin beslutning. Partiet har ikke tillid til Eva Kjer Hansen som minister, understregede han onsdag i Go' Morgen Danmark.

Danskerne står onsdag op til en noget særpræget politisk situation: Det er uvist, om miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen møder op på arbejde i dag.

Og statsministerens sidste ord til offentligheden tirsdag var: Har indkaldt lederne af de blå partier til møde i aften kl 21. Så må vi se om regeringen fortsat har flertal til at være regering...

Derefter tavshed.

En af hovedpersonerne bag den krise, blå blok nu er kastet ud i, er de Konservatives formand Søren Pape Poulsen, der tirsdag aften meddelte, at hans parti ikke længere har tillid til Eva Kjer Hansen som minister, og dermed er klar til - sammen med rød blok - at stemme for at udtrykke mistillid til hende i Folketingssalen.

Og K-formanden står her til morgen fast på den beslutning:

- Vi kan ikke først på den ene side sige, at vi ikke har tillid til ministeren, og så lade som ingenting, hvis hun bliver siddende. Sådan spiller klaveret ikke. Når man har et flertal imod sig i Folketinget, så er der kun én mulighed. Og det er at stoppe, siger han i Go’ Morgen Danmark.

K-formanden ønsker ikke at uddybe, hvad der blev talt om på det krisemøde mellem de borgerlige ledere, der først sluttede ved midnatstid i nat.

- Jeg vil ikke sige, hvad andre har sagt. Det ville ikke være ordentligt. Men jeg kan sige, hvad jeg selv sagde. Jeg meddelte statsministeren, at vi støtter regeringen og ham som statsminister – for det var der åbenbart opstået tvivl om i statsministerens verden.

Eva Kjer Hansen var tirsdag eftermiddag i samråd om den landbrugspakke, som blå blok vedtog kort før jul sidste år. Siden vedtagelsen er der blevet sået tvivl om, hvorvidt ministerens påstande om at pakken - der giver landmænd lov til at gøde mere - er til gavn for miljøet i de første år, også er korrekte. Både Konservative, partierne i rød blok og en række eksperter mener, at særligt én af ministeriets tabeller om lovens konsekvenser, er misvisende. Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Eva Kjer Hansen selv, mener derimod, at alle tal er korrekte.