Også LA truer med at vælte en minister

Hvis ikke justitsminister Søren Pind (V) vil følge en folketingsbeslutning om at udlevere krigsdokumenter, kan han miste tilliden fra Liberal Alliance

Mindre end et døgn efter, at regeringens ene støtteparti, de Konservative, har udtrykt mistillid til Eva Kjer Hansen (V) som fødevare- og miljøminister, truer et andet af regeringens støttepartier med, at samme skæbne kan overgå justitsminister Søren Pind (V). Det skriver Politiken.

På fredag skal Folketinget stemme om LA's beslutningsforslag, der skal tvinge regeringen til at udlevere de indsamlede papirer fra den nu lukkede Irak- og Afghanistankommission.

Hvis forslaget stemmes igennem, og Søren Pind stadig nægter at følge flertallet, kan hans ministerpost komme i fare.

LA: Regeringen bør ikke sidde to flertal i Folketinget overhørig

Indtil videre har Søren Pind afvist af udlevere papirerne.

- Alt tyder på, at vi får flertal (for beslutningsforslaget, red.). Og så ligger initiativet på regeringens skuldre - om den vil gøre det samme, som den gjorde før jul omkring udviklingsbistanden og sidde et folketingsflertal overhørigt. Det er måske ikke så klogt at gøre det to gange med så kort tid imellem. Men det er jo en mulighed, at den gør det, siger Liberal Alliances udenrigsordfører, Mette Bock.

Hun fastslår, at partiet i så fald vil komme med en modreaktion.

En reaktion, der i yderste konsekvens kan være at udtrykke mistillid til hele regeringen, men hun oplister også en række andre og mindre drastiske handlemuligheder.