Politik

Langballe: Klimaet er isnende koldt i blå blok

Tirsdagens drama om Konservatives mistillid til miljø- og fødevareministeren har skabt usædvanlig dårlig stemning i blå blok.

Konservative vil vælte miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. Lars Løkke Rasmussen står bag hende. Så meget, at han tilsyneladende vil sætte regeringens magt på spil.

Denne prekære situation holdt de to partiledere sammen med deres kolleger i Dansk Folkeparti og Liberal Alliance et flere timer langt møde om i Statsministeriet. Og stemningen i blå blok er helt i bund, vurderer TV 2's politiske redaktør, Anders Langballe.

- Klimaet er isnende koldt, siger han.

Konservative vil vælte Eva Kjer Hansen efter forløbet omkring regeringens landbrugspakke, som Konservative dog stadig vil stemme igennem. Mistilliden fik Lars Løkke Rasmussen til at indkalde de blå partiledere til møde klokken 21 tirsdag aften. På Twitter antydede han, at han truede med at gå af, hvis ikke Konservative rettede ind.

Men Konservatives formand fastholdt sent tirsdag, da han forlod mødet, at han ikke havde tillid til Eva Kjer Hansen.

Løkke gik uden et ord

Ganske usædvanligt smuttede Lars Løkke Rasmussen ud af Statsministeriet uden at give nogen kommentarer.

- Der er en vis forundring over, at han udsender en melding på sociale medier, som skaber tvivl om, om regeringen kan fortsætte, og så ikke siger ord, men smutter ud af en bagdør. Det er en ganske speciel situation, siger Anders Langballe.

Når en minister har et flertal imod sig, er der kotume for, at ministeren trækker sig, i stedet for at vente på, at Folketinget stemmer om et mistillidvotum. Det er altså ikek tilfældet her, hvilket er usædvanligt. Eva Kjer Hansen møder ifølge TV 2's oplysninger på arbejde onsdag morgen, og det er derfor endnu usikkert, hvordan hun og Lars Løkke Rasmussen reagerer.