Politik

Eva Kjer under pres: Melder afbud til Go' Morgen Danmark

Miljø- og Fødevareministeren skulle her til morgen have besøgt Go' Morgen Danmark, men valgte sent i aftes at melde afbud.

Her til morgen skulle Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen have deltaget i Go' Morgen Danmark, men kort før midnat blev redaktionen på programmet ringet op af ministerens pressechef, der kunne meddele, at Eva Kjer ikke ville stille op til interview onsdag morgen. 

Eva Kjer Hansen sad tirsdag i samråd om regeringens landbrugspakke, som flere forskere har kritiseret. Spørgsmålet er, om ministeren har misinformeret Folketinget om, hvorvidt landbrugspakken vil skade eller gavne miljøet, og om organisationen Bæredygtigt Landbrug har haft for stor indflydelse på pakkens indhold. 

Eva Kjer Hansen har dog gentagne gange hævdet, at landbrugspakken gavner miljø og vandmiljø, og at landmændene med pakken får lov til at give deres afgrøder den nødvendige næring.

Siden har Eva Kjer Hansen dog mødt heftig kritik for landbrugspakken. Ministeren er blevet beskyldt for at manipulere med de tal og beregninger, den er baseret på, og flere forskere, som har leveret beregninger om konsekvenserne af landbrugspakken til ministeriet, har stået frem og sagt, at pakken snarere vil bringe miljøet i minus end plus.

Sådan eskalerede dramaet 

De seneste dages kritik tog dog for alvor fart efter, at Det Konservative Folkeparti tirsdag aften valgte at udtrykke mistillid til miljø- og fødevareministeren.

- Ministeren har givet offentligheden indtryk af, at miljøregnskabet er bedre end det reelt er. Samlet set kan vi konkludere, at ministeren ikke har givet et retvisende billede af konsekvenserne af landbrugspakken. Ministeren har ikke levet op til sit ansvar. På trods af gentagne opfordringer fra vores side om at gøre det. Det har ministeren ikke villet rette op på, konstaterede Søren Pape Poulsen.

Dramaet eskalerede yderligere, da statsminister Lars Løkke tirsdag aften på twitter annoncerede, at han ville kalde lederne af blå blok sammen. 

Efter krisemødet i blå blok, der sluttede sent tirsdag aften, stod det pludselig uvist, om regeringen ville overleve. Mens både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance bekræfter deres opbakning til regeringen, fastholdte Konservatives formand sent tirsdag, at han ikke havde tillid til Eva Kjer Hansen.

TV 2 Nyhederne havde her til morgen gerne ville have en kommentar fra Eva Kjer om gårsdagens begivenheden, men det har indtil nu ikke været muligt.

TV 2 følger sagen...