Politik

Udenfor Borgen: Er landbrugspakken en gave eller en galge for miljøet?

Du kan se Udenfor Borgen på TV 2 Play her

Denne uge er der slagtekvæg, økologiske grøntsager og spildevand på menuen i TV 2 NEWS rullende politiske magasin Udenfor Borgen. Liberal Alliance og Alternativet debatterer den landbrugspakke, som de borgerlige partier er blevet enige om.

Emnet er igen blevet aktuelt efter der blev sået tvivl om, hvilke konsekvenser landbrugspakken har for miljøet.

De to landbrugsordførere Mette Bock fra Liberal Alliance og Christian Poll fra Alternativet skiftes til at køre TV 2 NEWS kameraspækkede el-bil. De har hver valgt to stop på ruten, som de gerne vil vise til den anden.

Første stop er Værebro Ådal, hvor spildevandsudledning er et stort problem. De to politikere møder formanden for det lokale Vandløbslaug og en kvægavler, som mistænker spildevandet for at være grunden til, at hans køer ikke kan blive drægtige. De to mener begge, at landbruget får en uretfærdig stor del af skylden for forurening i Danmark.

Derefter går turen videre til Nive Å, hvor lystfisker og medlem af gruppen Bevar de forhadte vandløb, Torben Meldgaard står klar til at fortælle ordførerne om de konsekvenser, han forudser, landbrugspakken vil få for Danmarks åer og vandløb.

Sidste stop er Humlebæk i Nordsjælland, hvor stifter af Aarstiderne Søren Ejlersen tager imod. Han vil blandt andet vise sit kompostanlæg frem og fortælle, hvorfor han mener, at økologi er den bedste løsning både for miljøet og økonomien.

På køreturene mellem stoppene er politikernes samtale og debat fri og ureguleret, og det hele bliver optaget af de mange kameraer og mikrofoner i bilen.

I løbet af dagen vil de to politikere flere gange være igennem live på TV 2 NEWS – både fra køreturene i elbilen og fra deres besøg på de to lokaliteter. Klokken 18.10 og 22.25 sender TV 2 NEWS hele magasinet ”Udenfor Borgen”, som også kan ses på TV 2 PLAY.

Hvad er 'Udenfor Borgen'?

TV 2 NEWS sætter dette program to politikere stævne udenfor Borgen, hvor de konfronteres med den virkelighed, deres lovgivning skaber.

Centralt i programmet er to politikeres køretur i en topmoderne el-bil, hvorfra politikernes samtale kan følges uden filter på tv2.dk. El-bilen skal føre to politikere til det sted i landet, hvor de skal møde danskere og deres problemer – og hvor politikerne skal forholde sig til politisk substans på et konkret område.

Det er NEWS-journalist Michael Robert Wichmann, der sender politikerne på køretur udenfor Borgen.

'Udenfor Borgen' kan ses på TV 2 PLAY.