Hedegaard advarer: Kritik af landbrugspakke skal tages alvorligt

Regeringen bør lytte til danske topforskeres kritik af regnemetoder bag landbrugspakken, siger tidligere klimakommissær Connie Hedegaard.

Det bør tages alvorligt af miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), når en stribe topforskere åbent kritiserer regnemetoderne bag den omstridte landbrugspakke.

Sådan lyder ifølge Berlingske den klare melding fra Connie Hedegaard, tidligere klimakommissær i EU og tidligere konservativ miljø-, klima- og energiminister i Danmark, der nu for første gang blander sig ind i debatten om regeringens omstridte landbrugspakke.

Kritikken fra forskerne går især på, at ministeriets regnestykke i de første år får landbrugspakken til at fremstå mere gavnlig for naturen, end det i virkeligheden er tilfældet.

Eksperter gør indtryk på Hedegaard

Berlingske har beskrevet, hvordan miljøprofessorer som Jørgen E. Olesen og Stiig Markager fra Aarhus Universitet kritiserede beregningerne som ”vildledende” og ”misinformation”. Senere har flere forskere fra Københavns Universitet i denne uge fremført en endnu skarpere kritik af regnemetoderne bag landbrugspakken.

- Jeg ved udmærket, at det ikke er eksakt videnskab, og der kan altid være marginaler. Men jeg må sige, at når kapaciteter som Jørgen E. Olesen, Stiig Markager og ganske mange andre går ud og siger de her ting - og uden jeg i øvrigt har hørt nogen eksperter sige det modsatte - så gør det da indtryk. Det bør det også gøre for dem, der har ansvaret for at træffe beslutningerne, siger Connie Hedegaard til Berlingske.