Politik

Løkke under angreb efter flyvetur med Ryanair: - Hån, svineri, noget pis

Samtidig med at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har indkaldt repræsentanter fra fagbevægelsen til trepartsforhandlinger, flyver han med det omdiskuterede flyselskab Ryanair, som længe har kæmpet en hård kamp mod danske fagforeninger.

Det skriver Ekstra Bladet.

Søndag aften fløj statsministeren med selskabet fra København til Malaga, bekræfter formanden for fagforeningen 3F i Kastrup, Henrik Bay-Clausen.

- Jeg har fået informationen fra flere medlemmer, der arbejder i lufthavnen. De fortæller, at Lars Løkke Rasmussen og hans kone tog med det pågældende Ryanair-fly til Malaga, siger han til avisen og fortsætter:

- Jeg mener, at det er noget pis, at vores statsminister flyver med et flyselskab uden overenskomst. Ryanair udgør jo en direkte trussel mod den danske model - samtidig sidder han for bordenden ved trepartsforhandlingerne og beder lige præcis fagbevægelsens medlemmer levere.

’Svineri’ og ’en hån’

En række politikere fra rød blok langer også ud efter statsministeren.

- Som statsminister sender han et vanvittigt dårligt signal til lønmodtagerne, når han vælger at sætte sig ombord på et fly med det selskab, som jo kæmper med næb og klør for at få lov til at udnytte deres arbejdskraft, siger Jeppe Bruus, der er Socialdemokraternes ordfører for social dumping, til TV 2. 

Socialdemokraternes Peter Hummelgaard Thomsen kalder i et Facebook-opslag statsministerens valg af flyselskab for ”svineri”.

Svineri. Provokationen mod fagbevægelsen er tydelig, hvis Lars Løkke har sat sig i et Ryanairfly tre dage efter, at...

Posted by Peter Hummelgaard on Thursday, February 18, 2016

Enhedslistens Nikolaj Villumsen mener, at det er en ”hån mod hårdtarbejdende danske lønmodtagere”.

Når Lars Løkke får hans flyrejser betalt af skatteyderne er han for fin til business-class, og bruger gerne...

Posted by Nikolaj Villumsen on Thursday, February 18, 2016

21 af landets 98 kommuner har valgt at gå uden om Ryanair, når de skal købe flybilletter til kommunens ansatte og politikere, har en opgørelse vist.

LO-formand Lizette Risgaard, der i sidste uge mødtes med Løkke for at tage hul på trepartsforhandlingerne, har ikke ønsket at udtale sig til Ekstra Bladet. Sidste år var hun som næstformand i LO med helt fremme i kampen for at få Ryanair til at tegne dansk overenskomst. 

– Vi har fulgt reglerne på det danske arbejdsmarked, og det glæder mig, at offentligheden, de politiske partier og danske arbejdsgiverorganisationer altovervejende har udtrykt støtte til Den Danske Model, udtalte Lizette Risgaard blandt andet, da Ryanair som følge af konflikten valgte at lukke sin sidste base i Danmark. 

Lars Løkke Rasmussen ønsker ikke at kommentere kritikken, meddeler Statsministeriet til TV 2.