Politik

Lars Løkke forsvarer udskældt minister: - Fuldstændig som aftalt

Statsministeren forsvarer nu den landbrugspakke, der de seneste dage har skabt kritik af miljø- og fødevareministeren.

Lars Løkke Rasmussen blander sig nu debatten om landbrugspakken, der de seneste dage har sendt miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen ud i et politisk blæsevejr med kritik fra oppositionen og tiltagende undren hos regeringens støttepartier Dansk Folkeparti og de Konservative.

Statsministeren forsvarer den forestående landbrugspakke i flere indlæg på Twitter. Han skriver blandt andet:

 - Før FV (Folketingsvalget) lavede de blå partier en 16 pkt. plan for landbruget. Den har vi leveret - med respekt for miljøet. Fuldstændig som aftalt.

Indlæggene kommer kort tid efter Berlingske tirsdag kunne fortælle, at miljø- og fødevareministeriet nu indrømmer, at landbrugspakken samlet set vil betyde mere kvælstofudledning - og dermed skade miljøet - over de første år. Indrømmelsen kom mandag under et møde med regeringens støttepartier Konservative og Dansk Folkeparti. 

Oplysningen er opsigtsvækkende, fordi Eva Kjer Hansen gentagne gange - også over for Folketinget - har oplyst, at landbrugspakken tværtimod vil gavne miljøet. Det er også opsigtsvækkende, fordi regeringen tidligere har udleveret en oversigt til Folketingets partier, som viser, at mængden af kvælstof vil reduceres i alle år fra 2016 til 2021.

Landbrugspakken blev aftalt mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de Konservative i december sidste år. Den indfører bl.a. en lempeligere miljøregulering for landrbruget og har til hensigt at skabe mere vækst i erhvervet. I fremlæggelsen af planen udtalte Eva Kjer Hansen:

- Danmark har fået en Fødevare- og landbrugspakke, der lægger grunden til fornyet vækst i landbruget og giver et grønt plus til miljøet.