Politik

Engell: Konservative kan afgøre ministers skæbne

- Det er en alvorlig sag for ministeren, siger politisk kommentator Hans Engell om kritikken af miljøminister Eva Kjer Hansen (V).

Rød blok har rejst voldsom kritik af miljøminister Eva Kjer Hansen (V), og nu skal hun på et samråd den 23. februar komme med en forklaring på kritik fra flere forskere, der kritiserer Miljøministeriet for at have fordrejet deres forskning i sine meldinger til offentligheden om regeringens miljøpakke.

Flere ordførere i rød blok har sagt, at de er klar til at kræve Eva Kjer Hansen fjernet, hvis ikke hun kommer med en en rigtig god forklaring. 

- Det er en alvorlig sag for ministeren. Der er to helt afgørende ting i det, har hun givet Folketinget korrekte, retvisende oplysninger eller har hun ikke, og det andet er om hun kan holde på flertallet, siger politisk kommentator Hans Engell til TV 2.

Kan koste jobbet

Særligt et parti kan blive afgørende for om sagen ender med, at Eva Kjer Hansen må forlade jobbet som miljøminister, mener Hans Engell.

- Jeg tror, at nøglepartiet kan blive de konservative, siger Hans Engell, der påpeger, at Det Konservative Folkeparti har miljøet som en af sine nye mærkesager.

- De vil gerne opruste på miljøområdet. Her har vi virkelig en miljøsag, der tonser. Og de Konservative har siden regeringsdannelsen vist, at de er klar til at køre solo, siger Hans Engell.

Han påpeger også, at Konservative kan have et gammelt regnskab, der skal gøres op. Da Lars Barfoed i 2006 blev fældet som fødevareminister, var det Dansk Folkeparti, der førte kniven, mens regeringspartneren Venstre bare så til.

Hans Engell kalder forskernes kritik for "sønderlemmende", og han påpeger, at de i deres formulering af kritikken trækker tråde tilbage til dengang, da Anders Fogh Ramussen måtte forlade jobbet som skatteminister.

- Da Anders Fogh Rasmussen i 1992 måtte forlade posten som skatteminister, da var det lige præcis på baggrund af redegørelse fra en landsdommer, der fastslog "kreativ bogføring", siger Hans Engell.