Politik

Inger Støjberg: Ikke i orden at tæske løs på billede af mig

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skriver dog også på sin Facebook-profil, at "hun sagtens kan holde til det".

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg kan "sagtens holde til", at en en 9. klasse på Ørestad Friskole i København slog katten af tønden ved at tæske løs på en tønde med et billede af hende på.

Men hun synes ikke, det er orden.

Det skriver Inger Støjberg i en opdatering på sin Facebook-profil.

- Det er godt, at vi har forskellige holdninger til politik, men jeg håber også, at vi kan være enige om at debattere tingene sagligt og ordentligt med hinanden, og at vores børn ikke skal vokse op i den tro, at det er i orden at sætte et billede af en anden på en fastelavnstønde og tæske løs på den, skriver Inger Støjberg i Facebook-opslaget.

Hun sammenligner tøndeslagningen med en sag, hvor forstanderen på en efterskole i en tale sidste sommer sammenlignede Støjberg med terrororganisationen Islamisk Stat (IS).

- Det samme gælder, når en forstander på en efterskole - som det skete i sommer - drog sammenligninger mellem mig og terrororganisationen IS i en tale til elever, ansatte og forældre. Jeg var rigtig glad for, at han efterfølgende tog en god og fin snak med mig over en kop te - det tager jeg også meget gerne med Ørestad Friskoles ledelse, hvis de har lyst, skriver Inger Støjberg.

Forstanderen på Ørestad Friskole Anne Godt-Hansen har over for TV 2 beklaget episoden.

- Det er sket, og det står jeg ved, men jeg beklager mange gange – og jeg beklager, at ingen voksne har grebet ind. Jeg var der desværre ikke selv. Vi tager det meget alvorligt, sagde hun til TV 2.