Politik

Ambulanceregler ændres efter Station 2-afsløringer

Se mere Station 2 på TV 2 PLAY.

Folketinget har torsdag vedtaget et lovforslag om, at private ambulancefirmaer fremover skal leve op til de samme regler, som firmaer der kører ambulancer for det offentlige sundhedsvæsen.

Indtil nu har de private ambulancefirmaer ikke haft samme regler, men det bliver der altså nu lavet om på.

Stramningen af reglerne kommer efter, at TV 2s kriminalmagasin Station 2 sidste år kunne afsløre alvorlige fejl, begået af et privat ambulancefirma. Fejlene blev begået i forbindelse med travkusken Ole Køppens død på Charlottenlund Travbane.

Herudover kunne Station 2 dengang vise, hvordan firmaet ikke kunne dokumentere, at deres reddere var sundhedsfagligt uddannede.

Minister: Stramning er på høje tid

Ifølge sundhedsminister Sophie Løhde (V) er det på tide, at reglerne nu ændres.

- Hvis man rammes af et hjertestop eller kommer ud for en ulykke og har akut brug for ambulancehjælp, skal man kunne stole på, at den ambulance, man samles op af, er bemandet med kompetent personale og har det nødvendige udstyr. Det kan man ikke i dag, og det er uholdbart for borgerne.

- Derfor sagde jeg også allerede, før jeg blev sundhedsminister, at der var behov for at ændre reglerne på området. Og med det lovforslag, som et flertal i Folketinget i dag har stemt for, skal private ambulancetjenester fremover leve op til de samme regler, der gælder for ambulancer, som kører for det offentlige, og det er et fremskridt, siger ministeren.

Lovforslaget, som Folketinget torsdag har vedtaget, betyder blandt andet, at alle ambulancefirmaer i fremtiden skal leve op til samme krav om udstyret i ambulancerne og ambulancereddernes uddannelse.

De nye regler træder i kraft 1. juli 2016.

Se mere Station 2 på TV 2 PLAY.