Politik

Yahya Hassan ekskluderet fra Nationalpartiet

Den 20-årige digter Yahya Hassan er blevet ekskluderet fra Nationalpartiet.

Det bekræfter partiets formand, Kashif Ahmad, over for TV 2.

- Vi i hovedbestyrelsen har haft et ekstraordinært møde, fordi vi ikke synes, at Yahya Hassans liv og aktiviteter er foreneligt med partiets politik og partilinje. Derfor mener vi, at det er det bedste både for partiet og for Yahya Hassan selv, at han ikke længere er medlem.

- Det er et sammensurium af episoder og ting, der foregår i hans liv lige nu. Jeg har løbende haft tæt kontakt med Yahya Hassan og drøftet tingene med ham. Men han har et presset liv. Derfor mener jeg ikke, at det er politik, han bør koncentrere sig om nu, siger Kashif Ahmad.

Yahya Hassan: Jeg har meldt mig ud af Nationalpartiet

Formanden har tirsdag aften givet Yahya Hassan besked om Nationalpartiets beslutning.

- Jeg har talt kort med ham, hvor jeg har fortalt ham, hvad vi kom frem til på mødet. Det sagde han okay til, men vi har ikke haft en længere drøftelse om det.

Kashif Ahmad fortæller, at alle er velkomne i partiet, og der i fremtiden også kan være mulighed for, at Yahya Hassan igen kan blive medlem, men ekskludering er en konsekvens af situationen på nuværende tidspunkt.

- Jeg vil stadig stå inde for, hvorfor han kom ind i partiet. 

På Facebook skriver Yahya Hassan selv, at han melder sig ud af partiet. Han fortæller til TV 2, at der ikke tale om en ekskludering i traditionel forstand.