Politik

Frygter skattestigninger: Regeringen udskyder reform af boligskatter

Af frygt for at ejendomsskatterne kommer til at stige, har regeringen udskudt forhandlingerne om et nyt ejendomsvurderingssystem.

Regeringen må sande, at den ikke kan holde sit løfte om at få et nyt ejendomsvurderingssystem på plads og op at køre i 2017.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har nemlig besluttet at udskyde forhandlingerne om en reform af boligskatterne, skriver Børsen.

Regeringen vil først tage fat på at forhandle om ejendomsvurderingssystemet til efteråret i stedet for dette forår, og dermed bliver ikrafttrædelsen af det nye system også udskudt, så det først kommer til at gælde fra 2018.

Vil undgå stigende ejendomsskatter

Det sker for at undgå, at ejendomsskatterne stiger, fortæller skatteministeren til Børsen.

- Da vi i regeringen ikke ønsker at øge ejendomsskatterne, så er det nødvendigt at præsentere en samlet løsning for ejendomsvurderinger og håndtere beskatningen i forbindelse med 2025-planen. Derfor har vi besluttet, at forhandlingerne om de nye vurderinger udskydes til efteråret, siger han.

Regeringen frygtede at komme i karambolage med sit eget skattestop, fordi det nye system kan føre til højere ejendomsvurderinger. Højere ejendomsvurderinger ville medføre højere ejendomsværdiskatter, og det vil regeringen undgå.

K kræver fastfrysning af grundskyld

Beslutningen om at udskyde et nyt ejendomsvurderingssystem får de Konservative til at kræve, at grundskylden ikke kan stige, mens det nye system bliver forhandlet på plads.

- Det må have som konsekvens med det samme, at fastfrysningen af grundskylden gælder frem til, at de nye ejendomsvurderinger kommer. Det fik vi kæmpet igennem i år, fordi vi troede, at der kom et nyt system fra 2017. Derfor går vi selvfølgelig ud fra, at fastfrysningen gælder, frem til at der kommer et nyt system, siger skatteordfører Brian Mikkelsen (K) til Børsen.