Politik

Alternativet og Dansk Folkeparti enige: Flere penge til alternativ behandling

De kom vidt omkring – de to sundhedsordførere, Carolina Magdalene Maier fra Alternativet og dansk folkepartis Liselott Blixt, da de deltog i ugens udgave af Udenfor Borgen.

Emnet var de stigende medicinudgifter.

Dilemmaet, som de to politikere skulle drøfte, var hvorvidt medicinpriser i yderste konsekvens skal afgøre, hvem der får lov at leve eller dø.

Alternativet mener, Danmark bør oprette et slags prioriteringsinstitut, som prioriterer statens medicinindkøb. Dansk Folkeparti mener, alle bør have ret til den bedste medicin – uanset pris.

Enige om forsknngscenter

Men Liselott Blixt indledte dog debatten et lidt andet sted. Hun havde inviteret sin kollega med til alternativ behandling i Lyngby, hvor man blandt andet behandler for åreforkalkning og kræft. På Institut for Orthomolekylær Medicin så de nærmere behandlingstyperne  EDTA-behandling ved åreforkalkning og REDOX-behandling ved kræft. Og Carolina Magdalene Maier var ikke uenig i, at det danske sundhedsvæsen bør kigge nærmere på de alternative behandlinger.

- Jeg kunne godt tænke mig, at vi fik et forskningscenter for alternativ behandling, hvor vi ikke blot måler den ene behandling mod den anden – men hvor vi også ser på hvordan, vi i fremtiden skal måle evidens, sagde Alternativets sundhedsordfører.

-Dét kan vi blive enige om, samtykkede Blixt, der gerne vil sætte penge af til et sådan center.

- Der er altså mennesker derude, vi kan hjælpe og derved også spare sundhedsvæsenet for nogle penge. Det her er jo ikke bare en udgift. Det er altså også en besparelse, fortsatte Blixt og henviste til at den alternative behandling kan hindre, at man skal indlægges i en dyr hospitalsseng.

-Vi glemmer nogle gange at se det i et helhedsperspektiv. En ting er, det her vil spare på hospitalsomkostninger – men noget andet er, at mange af de her mennesker er jo på arbejdsmarkedet. Det ville de ikke have været ellers. Så der er et meget større perspektiv, bakkede Carolina Magdalene Maier op.

Hun tilføjede at hun ser det nuværende sundhedssystem som meget konservativt og at vi derfor glemmer at tænke i helheder.

Debatten fortsatte på Finsenscentret på Rigshospitalet, hvor centerchef Leif Panduro Jensen drøftede prioritering af medicin i sygehusvæsenet. Se hele debatten på PLAY eller i Udenfor Borgen første gang mandag kl. 18.10.

Hvad er 'Udenfor Borgen'?

TV 2 NEWS sætter dette program to politikere stævne udenfor Borgen, hvor de konfronteres med den virkelighed, deres lovgivning skaber.

Centralt i programmet er to politikeres køretur i en topmoderne el-bil, hvorfra politikernes samtale kan følges uden filter på tv2.dk. El-bilen skal føre to politikere til det sted i landet, hvor de skal møde danskere og deres problemer – og hvor politikerne skal forholde sig til politisk substans på et konkret område.

Det er NEWS-journalist Michael Robert Wichmann, der sender politikerne på køretur udenfor Borgen.

'Udenfor Borgen' kan ses på TV 2 PLAY.