Politik

V-bagland: Støjberg går for langt

Grænsekontrol, beslaglæggelse af kontanter eller andre stramninger over for flygtninge støder en række af Venstres byrådsmedlemmer på Fyn. I en elektronisk rundspørge, som Fyens Stiftstidende har foretaget, tilkendegiver næsten hver femte af dem, at udlændinge- og flygtningepolitikken er for vidtgående, det skriver Fyens Stiftsst.

En af dem er byrådsmedlem i Faaborg-Midtfyn Kommune Jens Elmgreen.

- Siden vikingetiden har vi nordboer været kendt for gæstfrihed. Ingen trætte, sultne, våde og kolde mennesker på vandring har fået lov at gå forbi vores dør med uforrettet sag, men i holdningen til flygtninge konkurrerer Venstre, Socialdemokratiet og DF om at være smålige, selvcentrerede og mangle det overskud, der skal til at have et samfund i fremgang, siger Jens Elmgreen.

Han er modstander af grænsekontrollen, der bryder med hele grundlaget for EU: De åbne grænser og arbejdskraftens frie bevægelighed.

Modsat mener et enkelt Venstre-byrådsmedlem i Middelfart, Kaj Piilgaard Nielsen, at retorikken er for slap.

- Vi skulle anderledes kontant og præcist have meldt ud, så vi kunne have undgået den massive indvandring. I bagklogskabens lys skulle Venstre have lyttet til Dansk Folkeparti noget tidligere, siger han til Fyens Stiftstidende.