Politik

Udenfor Borgen: Debat: Er Uber en fare eller en gave?

Er den politianmeldte hyrevognstjenesten Uber nyskabende og prisvenlig eller en trussel mod hele taxabranchen og til fare for sine kunder?

Det er noget af det, som Liberal Alliances Joachim B. Olsen og Rasmus Prehn fra Socialdemokraterne debatterer i denne uges udgave af Udenfor Borgen.

I TV 2 NEWS’ el-drevne Tesla besøger de to politikere en Uber-chauffør, som blandt andet fortæller hvordan tjenesten fungerer og hvorfor han mener, at Uber-biler skal have lov at køre i Danmark.

fakta - udenfor Borgen -

TV 2 NEWS sætter dette program to politikere stævne udenfor Borgen, hvor de konfronteres med den virkelighed, deres lovgivning skaber.

Centralt i programmet er to politikeres køretur i en topmoderne el-bil, hvorfra politikernes samtale kan følges uden filter på tv2.dk. El-bilen skal føre to politikere til det sted i landet, hvor de skal møde danskere og deres problemer – og hvor politikerne skal forholde sig til politisk substans på et konkret område.

Det er NEWS-journalist Michael Robert Wichmann, der sender politikerne på køretur udenfor Borgen.

'Udenfor Borgen' kan ses på TV 2 PLAY.

Derefter går turen videre til taxaholdepladsen ved Københavns Hovedbanegård. Her møder de to debattanter 3Fs formand Per Christensen. Fagforeningen er alt andet end begejstret for Uber, fordi firmaet ikke skal leve op til de samme krav, som autoriserede taxavognmænd.

På deres køreture mellem stoppene er samtalen og debatten fri og ureguleret, og det hele bliver optaget af de mange kameraer i Teslaen.

I løbet af dagen vil de to politikere flere gange være igennem live på TV 2 NEWS – både fra køreturene i elbilen og fra deres besøg på de to lokaliteter. Klokken 18.10 og 22.27 sender TV 2 NEWS hele magasinet ”Udenfor Borgen”.