Politik

Kritisk Venstre-politiker giver op og bliver radikal

Endnu et medlem af Venstre tager nu sit gode t√łj og forlader partiet til fordel for Radikale Venstre.

Michael Gatten, der siden 2014 har v√¶ret medlem af K√łbenhavns Borgerrepr√¶sentation og tidligere ogs√• sad Br√łndby Kommunalbestyrelse for Venstre, siger l√łrdag farvel og tak og melder sig i stedet under Morten √ėstergaards magentafarvede faner. Det sker efter godt 20 √•r i Venstre.

- Bussen har taget en k√¶mpe h√łjredrejning, og nu synes jeg det er p√• tide at trykke stop og st√• af. Jeg er tr√¶t af at have kroniske s√•r p√• kn√¶skallerne af at ligge p√• kn√¶ for Dansk Folkeparti, og jeg gl√¶der mig √¶rligt talt til at f√• l√łst op for den knude, jeg har haft i maven gennem l√¶ngere tid, siger Michael Gatten til TV 2.

S√• sent som den 19. december, hvor europaparlamentsmedlemmet Jens Rohde sm√¶kkede med d√łren til fordel for Radikale Venstre, var Michael Gatten en af dem, der begr√¶d hans exit, ligesom han ogs√• ved flere tidligere lejligheder har kritiseret den linje, regeringspartiet har lagt i udl√¶ndingepolitikken.

Det tredje skifte

F√łr Rohde forlod byr√•dsmedlem Bo Nygaard Larsen, Solr√łd, partiet til fordel for Radikale Venstre. Det skete efter en optr√¶den i DR2-programmet Deadline, hvor han gik i rette med udl√¶ndingepolitikken. Michael Gatten er s√•ledes den tredje, der skifter den liberale partibog ud med en socialliberal af slagsen.

- Vi må og skal finde tilbage til positionen som et borgerligt-liberalt parti, der er garant for anstændighed, ordentlighed og den positive tilgang til mennesker, hvor vi tager udgangspunkt i det enkelte individs potentiale og muligheder, frem for at fokusere på det negative, sagde Michael Gatten, da Rohde forlod Venstre.

https://www.facebook.com/mgatten/posts/10153879853794860

Hovedet p√• s√łmmet

Men det f√łler han ikke, partiet har lyttet til. S√¶rligt det st√¶rkt omdiskuterede lovforslag L87, der udover at g√łre det muligt at beslagl√¶gge flygtninges v√¶rdigenstande, herunder smykker uden affektionsv√¶rdi, ogs√• strammer reglerne for familiesammenf√łring, har v√¶ret en torn i √łjet p√• Michael Gatten, der efter eget udsagn nu f√•r l√łst op for en knude, han har haft i maven gennem l√¶ngere tid.

- Det seneste forslag om at beslagl√¶gge v√¶rdier og stramme reglerne for familiesammenf√łringer sl√•r hovedet p√• s√łmmet for mit vedkommende. Jeg bliver b√•de gal og indigneret over, at det vil ramme b√łrn. Man har meget arrogant ignoreret menneskerettighedsorganisationer og g√•et langt ud over gr√¶nsen for hvad noget parti burde g√• ind for, lyder hans afskedssalut til sit nu tidligere parti.

N√•r valget er faldet p√• netop Radikale Venstre skyldes det if√łlge Michael Gatten, at det netop er partiet, hvor der er ‚ÄĚplads til den enkelte, men ogs√• plads til at r√¶kke h√•nden frem‚ÄĚ. Et parti, der bek√¶mper det v√¶rdiskred, som han mener, har fundet sted i Venstre de senere √•r.

- Radikale Venstre er det parti, der st√•r vagt om de v√¶rdier, jeg mener, vi b√łr v√¶rne om. Det er et parti, der om noget st√•r for frisind og liberale v√¶rdier, og det gl√¶der jeg mig helt vildt til at v√¶re en del af, siger Michael Gatten.

√ėstergaard: Der st√•r respekt om Michael

Den gl√¶de deles af den radikale leder, Morten √ėstergaard.

- Michael er en person om hvem der st√•r respekt ‚Äď ikke mindst hos hans nye partif√¶ller i Borgerrepr√¶sentationen. Jeg byder ham velkommen og bliver glad og stolt over, at stadigt flere slutter sig til vores krav om et mere gener√łst, empatisk og ansvarligt svar p√• flygtningesituationen, siger han til TV 2.

https://twitter.com/oestergaard/status/688285001591435264

I K√łbenhavns Borgerrepr√¶sentation beskyder Michael Gattens partiskifte ikke det store for styrkeforholdet mellem blokkene. Der var f√łr og der er stadig et solidt flertal bag overborgmester Frank Jensen (S). Et flertal, som Venstre ikke er med i, men som Michael Gattens nye parti er et fastt√łmret del af.

- Der er et r√łdt flertal i K√łbenhavn. Jeg har altid haft den pragmatiske holdning, at man m√• spise elefanten i bidder. Man m√• tage ansvar og s√¶tte de fingeraftryk, man kan frem for at s√¶tte sig p√• b√¶nken og v√¶re protestparti, fordi man ikke kan f√• det hele igennem, siger han.

Den radikale leder p√• K√łbenhavns R√•dhus, besk√¶ftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev, gl√¶der sig over det nye medlem i gruppen.

- Jeg er glad for at byde Michael velkommen i den radikale gruppe, for jeg kender ham som et meget samvittighedsfuldt menneske, som i mange sp√łrgsm√•l har v√¶ret enig med Radikale Venstre og endda ogs√• har stemt med os i flere sager, siger Anna Mee Allerslev til TV 2. 

Radikale Venstre har nu otte medlemmer ud af de 55 i Borgerrepr√¶sentationen, hvilket g√łr partiet til det tredjest√łrste ‚Äď kun overg√•et af Socialdemokraterne og Enhedslisten. Venstre har syv mandater.

Herunder forklarer Jens Rohde, hvorfor han forlod Venstre.

https://video.tv2.dk/watch/Rohde

T2Toolbox embed

http://tools.tv2.dk/widgets/factbox/253372