Politik

Inger Støjberg svarer igen på hamburgerryg-billede

Et billede af en hamburgerryg og Inger Støjberg har floreret på de sociale medier, men nu svarer integrationsministeren tilbage med humor.

Der går ikke mange dage, hvor Inger Støjberg ikke rammer avisernes forsider, eller har en stor sag på de sociale medier. Det har især været lovforslaget, der måske/måske-ikke fratager flygtninge deres smykker ved grænsen, der har skabt stor debat på de sociale medier, hvor det især har gået vildt for sig på Facebook.

Senest har det dog været historien om, at integrationsministeren blev fanget med en usand anekdote, hvor hun under en nytårskur berettede om børnehave i Aalborg,  det ikke tillod børnene at medbringe hamburgerryg eller andet svinekød i madpakken.Denne anekdote viste sig ikke at være sand, og det var ministeren hurtigt ude at beklage. 

- Jeg har ikke haft grund til at betvivle, at den gengivelse, jeg har fået, er korrekt. Jeg kan ikke yderligere dokumentere, at det pågældende forældrepar har fået besked om ikke at medbringe svinekød, og jeg burde derfor ikke have gengivet historien uden at have dobbelttjekket den med Aalborg Kommune

Udtalelsen stoppede dog ikke brugerne på de sociale medier, hvor et billede af Inger Støjberg og en hamburgerryg hurtigt gik viralt.

Hvem er hvem?

Det var især hos internetfænomenet Anders Hemmingsen, at opdateringen gik viralt i Danmark. På Instagram fik den populære og humoristiske profil over 20.000 likes.

Billedet af Inger Støjberg og skinken spredte sig hurtigt til andre sider i Danmark, og det spredte sig sågar til udenlandske sider på Facebook. Således skrev The LAD Bible, som har over 11 millioner følgere, en opdatering om billedet: "Hvem har lavet dette"? Det blev efterfulgt af tre smileys.

Deres opslag alene er blevet liket 6610 gange og delt 288 gange ved skrivende stund.

Billedet er delt utallige gange på de sociale medier, og det kunne sagtens have været enden på historien, men Inger Støjberg, der selv er meget aktiv på Facebook, valgte fredag aften at tage til genmæle, og hendes retoriske våben var humor og debat med brugerne på hendes Facebookside.

Inger skal have gæster i weekenden

Klokken 21.53 fredag aften trykkede Inger Støjberg på 'offentliggør' og siden er det væltet ind med 'likes', delinger og kommentarer på hendes Facebookside. Langt de fleste af kommentarerne er positive, hvilket ikke nødvendigvis er hverdagskost for de danske politikere på Facebook. Grunden til de mange positive tilkendegivelser er denne opdatering om integrationsministerens madplaner henover weekenden:

I skrivende stund har opdateringen knap 19.000 'likes, 500 delinger og cirka 1300 kommentarer, og alle disse sociale tilkendegivelser er kommet henover natten. 

Kommentarerne er, som tidligere nævnt, primært positive. Den mest 'likede' kommentar fra en bruger til billedet er følgende:

- Hahahahaha, elsker din måde at tage svinere på. Du er herlig, Inger!, skriver Signe Pallesen, og det har 765 Facebookbrugere givet et 'like'. 

Det er ikke kun mere eller mindre almindelige danskere, der blander sig i kommentarfeltet. Inger Støjberg blander sig også i debatten. Først skriver Rikke Juul Bondensen:

-  Jeg er hamrende uenig med dig i stort set alt politisk! men din humor og måde at takle folks svinere på nettet, er virkelig genial. Til den kommentar er Inger Støjberg er hurtigt ude med respons.

- Rikke, mange tak! En besked som din er fantastisk dejlig. Det siger nemlig alt om dansk demokrati, når det er bedst. Vi kan være hamrende uenige men alligevel mødes i en ordentlig tone.
Tænk hvis alle var som dig, så ville de sociale medier med sikkerhed være et både sjovt og berigende sted!
Dbh Inger. I øjeblikket har integrationsministeren med de store madplaner fået tæt ved 1000 'likes' for hendes bidrag til debatten.

Selvom langt de fleste kommentarer er positive, kan enkelte brugere ikke dy sig for at kaste andre politiske emner og sager ind i kommentarsporet.

- Får gæsterne lov at komme ind i varmen, eller skal de være i et telt ude i haven?, skriver Alex Thelander Brandt med tydelig henvisning til de flygtninge-teltlejre, der bliver etableret flere steder i Danmark.

Det er uvist, om vi har hørt det sidste til 'Hamburgerryg-sagen', men hvis der kommer flere vinkler på debatten, er det meget sandsynligt, at vinklerne kommer frem på de sociale medier. 

Hele historien om ovenstående billede udsprang som nævnt af at Inger Støjberg spredte en usand historie om børnehaven Pilehaven i Aalborg Kommune, om ifølge Inger Støjbergs udsagn havde et forbud mod svinekød tilbage i foråret 2013. Det var Anja Lundtoft Thomsen, der startede historien med dette oplsag på Facebook:

Som suppleant i byrådet i Aalborg havde Anja Lundtoft Thomsen i flere lange perioder været medlem af kommunens Familie og Socialudvalg. Blandt andet i seks måneder sidste år, hvor svinekød i byens daginstitutioner var oppe at vende. Derfor vidste hun med det samme, at ministerens udlægning ikke passede.

Du kan læse Inger Støjbergs undskyldning her.